Problem z siecią
Witam
Połączenie z siecią mam przez łącze radiowe. Predkość połączenia udostępniona to 128 kb/s a u mnie na kompie osiąga max 30 kb/s.
Czy jest moźliwość przestawienia źeby więcej wyciągało takie łącze, a jak jest to w jaki sposób to zrobić.
Nie chodzi mi o udostępnienie u dostawcy.
Z góry dzięki.
Połączenie z siecią mam przez łącze radiowe. Predkość połączenia udostępniona to 128 kb/s a u mnie na kompie osiąga max 30 kb/s.
Czy jest moźliwość przestawienia źeby więcej wyciągało takie łącze, a jak jest to w jaki sposób to zrobić.
Nie chodzi mi o udostępnienie u dostawcy.
Z góry dzięki.
Odpowiedzi: 3
przyczyn moze byc kilka:
zbyt duza odleglosc anten
kiepskie elementy anten (zbyt duzy opor)
no i najbardziej prawdopodobna, jesli ciagle jest 30kB/s to pewnie admin ograniczyl transfer. radze z nim pogadac... i to szczerze ;)
zbyt duza odleglosc anten
kiepskie elementy anten (zbyt duzy opor)
no i najbardziej prawdopodobna, jesli ciagle jest 30kB/s to pewnie admin ograniczyl transfer. radze z nim pogadac... i to szczerze ;)
Ale taki transfer jest niezaleźnie od tego czy jest to noc, dzień, pogoda słoneczna czy burza. tak mi sie zdaje źe musi być gdzieś coś przyblokowane.
Pytanie gdzie i czy jakoś to mozna sprawdzić a jak moźna to prosiłbym o podanie sposobu.
Pytanie gdzie i czy jakoś to mozna sprawdzić a jak moźna to prosiłbym o podanie sposobu.
Fragment radiowy zmniejsza prędkość do 30kb/s. Tego się raczej nie da zmienić.
Strona 1 / 1