Problem z siecią
Jak wchodzę do sieci wyskaję mi takie coś
http://img442.imageshack.us/img442/4995/byk4xs.jpg
http://img442.imageshack.us/img442/4995/byk4xs.jpg
Odpowiedzi: 20
jest ktoś w stanie mi pomóc? dodam źe przed chwilą grałem w doom'a na lanie
Endrju:eee i co dalej, nie mam zielonego pojecia :roll:
wklej to do posta to ludzie obejrzą
no to wklejam
Endrju:eee i co dalej, nie mam zielonego pojecia :roll:
no to wklejam
z drugiego komputera widze w otoczeniu sieciowym oba komputery, lecz do mojego (pierwszego) jak chcę wejśc to pojawia się błąd źe nie mam dostępu do niego. Natomiast z mojego (pierwszego) mam dostęp tylko do mojego kompra. nie widze drugiego. Wszystko mam dobrze pokonfigurowane. Z czego coś takiego moźe wynikać?
Dzieki
PS
Ten komp co sie nie da na niego wejsc, ma Win XP home edition a reszta na profesionala, nie wiem czy to w czym przeszkadza.
No i jeszcze nie wiem czemu na tym XP home... nie mozna przegladac otoczenia sieciowego wogole. Nawet nie wiem czy on siebie widzi.
Acha i sa tam dwa konta uzytkownikow.
PS
Ten komp co sie nie da na niego wejsc, ma Win XP home edition a reszta na profesionala, nie wiem czy to w czym przeszkadza.
No i jeszcze nie wiem czemu na tym XP home... nie mozna przegladac otoczenia sieciowego wogole. Nawet nie wiem czy on siebie widzi.
Acha i sa tam dwa konta uzytkownikow.
http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=27775
kinio:ja moge zgrywać z komputera mojego kumpla a on nie moźe:P i wyskakuje mu takie cos (tu foto)
Mam problem jak wyzej opisany.
Pliki na goscia konpie sa udostepnione, ale jak WPISAC JEGO KONTO??
eee i co dalej, nie mam zielonego pojecia :roll:
przed momentem komputer mi się zawiesił ptem podczas ładowania systemu zawiesił się 3 razy z źędu a za 4 razem nie chciał włączyć się w cale !! nie wiem czy to moze mieć związek z tą sprawą ale w tym tygodniu wstawiłem nagrywarke dvd i karte sieciową
mój problem nadal istnieje. czasem nawet ping nie leci... nie wiem dlaczego
eee i co dalej, nie mam zielonego pojecia :roll:
eventvwr.msc z linii poleceń
za to jest inny problem: gdy gram przez tą sieć z kolega to po jakimś czasie(około 30/40 minut) mój komputer się zawiesza i potem szuka błedów na dysku E
jest jakiś programik który wykryje co wywołuje ten błąd? albo jakis sposób
jest jakiś programik który wykryje co wywołuje ten błąd? albo jakis sposób
mój problem polegał na wstawieniu karty sieciowej i wyłączeniu w BIOSIE karty zintegrowanej z płyta główna
a ja mówiłem o firewallu na NF4. Jest on wyłączony, zapora systemowa równieź...
teraz zrobiłem jeszcze raz i ping leci, ale nie mogę udostepniac niczego....
teraz zrobiłem jeszcze raz i ping leci, ale nie mogę udostepniac niczego....
Po pierwsze nie pytam o "antyvira" w BIOSie a o firewalla systemowego – zapore systemowa, ICF./matthew/:...a ten wbudowany w NF4 nawet nie jest zainstalowana do niego aplikacja, więc jest wyłączony
Masz XP ? Z ktoryms SP ? Wylacz systemowego firewalla we wlasciwosciach polaczenia sieciowego, zakladka Zaawansowane – "chron moja siec...".
uzywam kerio i jest on wyłączony a ten wbudowany w NF4 nawet nie jest zainstalowana do niego aplikacja, więc jest wyłączony
Musisz przynajmniej pozyczyc od kogos. Zreszta nowa to koszt rzedu 20 zl.
Firewall zewnetrzny czy masz na mysli rowniez firewalla systemowego ?
Firewall zewnetrzny czy masz na mysli rowniez firewalla systemowego ?
niestety nie mam juz normalej. firewall wylaczylem
Bardzo czesto wystepuja problemy na sieciowkach zintegrowanych z plyta. Musisz sprobowac na "normalnej".
Firewalle, wbudowana zapora ?
Firewalle, wbudowana zapora ?