Problem z siecia w win ME
Sa 2 kompy z win me,neostrada, router planet ade 3100, switch 3com.I Problem polega na tym ze lanu/internetu nie ma na drugim kompie do puki nie wlaczy sie pierwszego kompa(po wlaczeniu mozna go wylaczyc, siec juz od tego momentu dziala na drugim). Jezeli juz sie wlaczy pierwszy to na drugim od razu dziala lan i internet. Probowalem rozne ustawienia na drugim kompie ale za chiny nie chce siec dzialac bez uprzednio wlaczonego pierwszego kompa. Podlaczylem notebooka z win xp i o dziwo dziala normalnie bez pierwszego kompa! Wiec chodzi mi o to jak rozwiazac ten problem w win ME, nie instalujac win 2k+ (bo wiem ze wtedy by zadzialalo, ale to stary komp i win2k nie ma sensu wlaczac na nim). W obu kompach jest ustawione na automatycznie uzyskaj ip, w routerze dhcp wlaczone. Moze cos ustawia sie w switchu? Nie wiem bo nie mam instrukcji do niego.
Odpowiedzi: 2
Ok dzieki, zobacze jak bede mial okazje(sprzet nie jest u mnie). Tylko zdaje mi sie ze tak probowalem i nic sie nie zmienialo, no ale sprawdze to jeszcze i powiem jak wyszlo :)
Wylacz DHCP i ustaw IP recznie.
Strona 1 / 1