Problem z siecią w Win HE
Jest sieć. 4 kompy. 3 pod win xp pro 1 win xp Home edition (do luftu). po win wp pro nie ma problemu z udostępnieniem i automatycznym logowaniem się na inne kompy, czy teź mapowaniem dysków. Pod WinHE jest problem. Jego widzą, moźna wejść do udostępnionych plików, moźna się zalogować w sieci, ale nie pamięta haseł sieciowych, poprostu jak się wpisuje w okienku Połącz z (tu nazwa kompa) nazwę uźytkownika, hasło, ale nie ma okienka, by zaznaczyć, źeby pamiętał hasła. I klops, za kaźdym razem muszę od nowa wstukiwać. Wiem trenuję pamięć, ale to uciąźliwe.
Konfiguracja: AMD Sempron, Windows Home Edition SP2 ze wszystkimi poprawkami, firewalle wyłączone, brak antywirusa (wczesna konfiguracja, bo na tym etapie utknąłem i tak trwam w niewiedzy).
Z góry dzięki
Konfiguracja: AMD Sempron, Windows Home Edition SP2 ze wszystkimi poprawkami, firewalle wyłączone, brak antywirusa (wczesna konfiguracja, bo na tym etapie utknąłem i tak trwam w niewiedzy).
Z góry dzięki
Odpowiedzi: 2
Juź próbowałem i nic nie dało. Moźe coś jeszcze pokombinuję z net use. Moźe ten artykuł coś da, zobaczymy, ale jak coś zobaczysz prostrzego, to daj znać.
Z góry dzięki.
Pozdrawiam.
Z góry dzięki.
Pozdrawiam.
Nie pamietam jak to w Home jest z haslem przy mapowaniu recznym (Mapuj jako...). Sprawdz polecenie net use –> http://www.microsoft.com/resources/documentation/windows/xp/all/proddocs/en–us/net_use.mspx
Strona 1 / 1