Problem z siecią radiową ..
Witam. Może mi ktoś pomóc aby mój komputer wykorzystywał 100% sieci ? Bo jak narazie to jest kiepsko chociaż niewiem dlaczego tak jest.. Tutaj zrobiłem zrzut ekranu: http://img18.imageshack.us/i/snap1fc.png/ Może ktoś pomóc ?
Odpowiedzi: 6
Dodam coś od siebie:
Moim zdaniem komputer wykorzystuje 100% sieci ale wliczając jeśli jest to sieć osiedlowa musisz się liczyć z tym im więcej ludzi korzysta z internetu tym wolniejszy jest internet .
Wiec nie win pracodawców za to już , i tak jest i będzie ...
[quote=Gonzo779]ja mam neta 512MB .. ale i tak mój komputer nie wykorzystuje 100% sieci :( nawet niewiem czemu ..[/quote]Nie chcę być uszczypliwy, ale kiedy (o ile w ogóle) dożyjemy czasów, że będziemy mieli takie prędkości transferu na kablach, to będziemy zamawiać pizzę przez internet a ilość bitów będzie tak gigantyczna, że energia będzie przetwarzać się spontanicznie w masę i będziemy wyjmowali zamówienia wprost z podajnika podpiętego pod usb.
Innymi słowy: przeczytaj jeszcze raz mój wcześniejszy post, zastanów się głęboko nad jego sensem i wyciągnij wnioski.
Miałeś zrobić test łącza i porównać je z warunkami, jakie przedstawia twoja umowa odnośnie jego przepustowości - a następnie zestawić to i przedstawić tutaj.
A to, co tu przedstawiłeś, to tylko połowa, i to nawet niematematycznie mniejsza połowa wyników.
Przyłóż się, zarówno do zadania całościowo, jak i do detali w postaci prawidłowych oznaczeń jednostek.
Miękkim ołóweczkiem B5 masz wpisaną pałę do dzienniczka.
Przeprawię ją czerwonym długopisem, jeśli się nie poprawisz.
kilobit/sec (kilobyte/sec)
Download speed: 417.78 (52.22) 100%
Upload speed: 18.10 (2.26) 100%
Latency: 171 milliseconds
ja mam neta 512MB .. ale i tak mój komputer nie wykorzystuje 100% sieci :( nawet niewiem czemu ..
Za taką odpowiedź poszedł bym do biura i zrobiła taki bajzel, jakiego jeszcze nie widzieli.
Przetestuj sobie wydajność łącza http://www.numion.com/YourSpeed3/index.html - przycisk QuickStart po lewej stronie a potem napisz, jakie masz łącze, z uwzględnieniem treści umowy, gdzie jest napisane, że przepustowość [b]ma wynosić[/b] tyle a tyle lub, że [b]może osiągać[/b] tyle a tyle. To słówko "może" daje zwykle dobre usprawiedliwienie dostawcy, bo "może" nie oznacza "nieustannie".
Kontaktowałem się to mi powiedzieli żebym zmienił komputer.. Ale co może mieć komputer do tego ??
Może na początek skontaktuj się ze swoim dostawą internetu?
Strona 1 / 1