Problem z siecia...Prosze o pomoc

Witam Serdecznie wszystkich.
Zgłaszam siędo was z pytaniem. Mam problem ze swoja sieca. Wytlumacze pokoleji jak wyglada sytuacja...

Posiadam siec w bloku, do niej podlaczone jest kilk a osob. Jednak jak na sieci w boku liczba ta jest niewielka max 5 osob...
Wykupilem abonament 512 kb/s, jednak administrator zapewnil ze osoby majace abonament 512 kb/s maja nie tylko gwarantowane 512kb/s ale jesli jest male zuzycie lacza predkosc moze rosnac nawet do 2 mb.
Faktycznie wchodze na byle jaki licznik predkosci i praktycznie nigdy nie mam ponizej 1 mb (Bo malo osob), co wiecej malo sciagaja. Jednak napewno troche sciagane jest.
Internet ogolnie ladnie dziala , strony czyta szybciutko , sciaga ladnie nie mam problemu. Jednak problem pojawia sie na mojim hobby. Gram w gra Star Wars Jedi Academy, nie wiem czemu ale bardzo czesto a w tej chwili od kilku dni ping na severach mam okolo 700–800. Internet mam niedlugo , tak czy innaczej dawnij mialem ping srednio 40–60...
Oczywiscie jednoznaczne jest to ze nie da się grac w takich warunkach ;/... Z poczatku myslalem ze to problem mojego komputera, jednak gdy rozmawialem z sasiadem ktory rowniez gra jednak w CS, i rowniez ma lagi postanowilem poszukac wytlumaczenia.
Co najbardziej mnie dziwi?
Otoz dzwine jest to ze wczesniej posiadalem internet Neostarde 128 kb/s. Nie mialem wtedy ani jednego laga na serverze... !
Co wiecej nawet wtedy gdy by caly blok sciagal , lub kilka osob, wchodze na strone z predkoscia i srednio predkosc wynosi 1,3 MB ! Jak to wtakim razie mozliwe ze przy takiej predkosci mam takie lagi !. Nawet gdy by ktos sciagal i predkosc spadla by do tych 512 kb/s to nie jest to normalne ze dalej mam lagi !...

Prosze o pomoc , moze znacie jakies komendy na sprawdzenie co sie dzieje. Czy tez siec nie ma jakiegos wirusa, lub potrzeba wgrac oprogramowanie. Z administratorem ciezko sie dogadac w tej spraiwe ...

PS. Nie wiem czy to istotne ale predkosc wysylania wynosi 64kb/s...
Pozdrawiam

Odpowiedzi: 3

lukasnet:
Poczytalem dziekuje jednak malo z tego zrozumialem :(
No nic moze ktos bedzie mial jeszcze jakies propozycje...

A zrobiłeś to o czym tam jest mowa, czyli o poleceniu "tracert" I zobacz gdzie masz opóźnienia.
Jak to zrobić to menu start–>uruchom–>cmd–>enter
i tam wpisz tracert /? i poczytaj
wojtt
Dodano
04.02.2006 15:15:30
Poczytalem dziekuje jednak malo z tego zrozumialem :(
No nic moze ktos bedzie mial jeszcze jakies propozycje...
lukasnet
Dodano
03.02.2006 20:07:56
http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?p=281594#281594
EL NINO
Dodano
03.02.2006 19:14:03
lukasnet
Dodano:
03.02.2006 18:44:11
Komentarzy:
3