problem z serwerem ftp..o pomoc prosze
Witam
Lacze :siec kablowa
router:d–link DI–604 > rozdziela sygnal na 2 komputery
Postawilem serwer ftpnajpierw BulletProof FTP Server)pozniej(GuildFTPd FTP Deamon)
ale poza komputerem w sieci lokalnej nikt nie moze z nim sie polaczyc:(
Dodam ,ze mam zainstalowany program
:Kaspersky
:Wlaczona zapore systemowa
:Windows XP Pr z SP2
Co zrobic zeby ktos z poza domu mogl polaczyc sie z moi ftp.
Lacze :siec kablowa
router:d–link DI–604 > rozdziela sygnal na 2 komputery
Postawilem serwer ftpnajpierw BulletProof FTP Server)pozniej(GuildFTPd FTP Deamon)
ale poza komputerem w sieci lokalnej nikt nie moze z nim sie polaczyc:(
Dodam ,ze mam zainstalowany program
:Kaspersky
:Wlaczona zapore systemowa
:Windows XP Pr z SP2
Co zrobic zeby ktos z poza domu mogl polaczyc sie z moi ftp.
Odpowiedzi: 5
jasne
Jesli wiesz szymonie na jakiej zakladce otwiera sie porty w routerze, to dlaczego nie zaczynasz od tego ? Dlaczego piszesz o systemowej zaporze skoro ona w tej chwili nie ma tu nic do rzeczy ? To taka robota od dupy strony.
To rowniez taka uwaga na marginesie, bo znowu cisnie sie na usta/klawiature, ze nie czytasz postow. Jesli bowiem kolega napisal: ze owszem, laczy sie do niego komputer, ale tylko ten z sieci lokalnej, to chyba sprawe z systemowa zapora ma w jakims stopniu rozwiazana ?
To rowniez taka uwaga na marginesie, bo znowu cisnie sie na usta/klawiature, ze nie czytasz postow. Jesli bowiem kolega napisal: ze owszem, laczy sie do niego komputer, ale tylko ten z sieci lokalnej, to chyba sprawe z systemowa zapora ma w jakims stopniu rozwiazana ?
a powiedz mi drogi el nino w routerze to na jakiej zakladce otwierasz porty? czyzby nie firewall?
to uwaga na marginesie, bo az samo sie ciska, zeby skonfigurowal zapore skoro mowi, ze ma ja wlaczona.
anty–hakera tez radze sciagnac i sprawdzic co to jest.
to uwaga na marginesie, bo az samo sie ciska, zeby skonfigurowal zapore skoro mowi, ze ma ja wlaczona.
anty–hakera tez radze sciagnac i sprawdzic co to jest.
A co wspolnego z problemem ma zapora ? Albo ten antyhaker ?Szymon Grabiński:wylacz albo skonfiguruj poprawnie zapore systemowa
Najpierw to trzeba na routerze porty otworzyc kurna a nie za zapory sie brac.
wylacz albo skonfiguruj poprawnie zapore systemowa (glownie port 21).
ten kaspersky to tylko antywirus czy antyhaker rowniez?
ftp wymaga konfiguracji (dostep anonimowy czy po uwierzytelnieniu)?
ten kaspersky to tylko antywirus czy antyhaker rowniez?
ftp wymaga konfiguracji (dostep anonimowy czy po uwierzytelnieniu)?
Strona 1 / 1