Problem z service pack 2
Wczoraj wieczorem zainstalowałem SP2 do mojego xp. System zaistalował go za pomocą auto aktualizacji. Rano zauwaźyłem problem z netem – przewijanie stron odbywa sie za pomocą "szarpnięć". Krótkni dochodzenie wykazało źe przewinięcie pare linijek strony w dół zajmóje ok 70% mocy procesora (celeron 2ghz), a i inne 'głupe' czynności są tak pamięcio źerne – przesówając okienko odpowiednio dynamicznie mogę wykoźystywać 100% proca. Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc z pokonaniem tego problemu. Pozdrawiam.
Odpowiedzi: 4
Dzieki. Masz moźe link do tego pliku (nie działa mi stronka www.ati.com)? Jak rozumiem to mam tym narzędziem usunąć streowniki karty i płyty? Tą Catalysty nie wiem której uźywałem, mam Radeona 9000 pro 64 i nie wiem której miałbym uźyć.
dobra udało sie. serdecznie dziekuje wszystkim którzy pomogli mi w rozwiązaniu tego problemu
dobra udało sie. serdecznie dziekuje wszystkim którzy pomogli mi w rozwiązaniu tego problemu
Na stronie ATI jest narzędzie do usuwania sterowników – działa skutecznie.
Po jegu uźyciu wgraj jeszcze raz driwery do obsługi chipsetu płyty głównej, drivery ATI i DX–y.
Jeźeli miałeś Catalysty 4.10 to moźe to być ich sprawka – wgraj 4.9 – jeźlei do tej karty uźywasz nowych, a nie jakichś starszych.
Po jegu uźyciu wgraj jeszcze raz driwery do obsługi chipsetu płyty głównej, drivery ATI i DX–y.
Jeźeli miałeś Catalysty 4.10 to moźe to być ich sprawka – wgraj 4.9 – jeźlei do tej karty uźywasz nowych, a nie jakichś starszych.
Faktycznie mi wywaliło streowniki Radeona 9000(odinstalownia SP2 nic nie dało), problem mam teraz z zainstalowaniem ich – obojętnie którą wersje instaluje to wyskakuje błąd i kaźe mi zaistalować "standartowe sterowniki vga". Mam nadzieje źe ktoś będzie mi w stanie pomuc. Pozdrawiam.
Masz zainstalowany driver do obsługi AGP ?
Sprawdz takźe czy SP2 podczas instalacji nie wywalił driver`a do karty graficznej.
Sprawdz takźe czy SP2 podczas instalacji nie wywalił driver`a do karty graficznej.
Strona 1 / 1