Problem z rundll32.exe pomocy !!!!

Jak w temacie mam problem z rundll32.exe Gdy chcę wejść dalej niż panel sterowania tzn np "dodaj usuń programy" itd to wyskakuję mi właśnie taki błąd że nie może odnaleźć tej aplikacji.... Co mam zrobić w tej sytuacji ????#-o

Odpowiedzi: 6

Dzięki wielkie za informację :)
wolusiowaty
Dodano
13.04.2010 13:39:53
Przeskanuj komputer antywirusowym skanerem online; ewentualnie napraw system z płyty instalacyjnej Windowsa.
piotr1958
Dodano
13.04.2010 00:36:14
Ogólnie problem pojawił się kiedy nie wiadomo skąd "wyskoczyło" mi okno z nortona antivura 2010 i stwierdził że mój komp ma pełno wirusów i przy okazji włączył mi automatyczne aktualizację Windowsa co też mnie zaskoczyło bo ani nie mogłem wyłączyć aktualizacji ani Nortona i za każdym razem kiedy uruchamiałem system on się pojawiał. Jeśli chodzi o antivirusa mam NODa32. Stwierdziłem wtedy że przywrócę system. Wszystko było ok dopóki kiedy chciałem usunąć jakiś program nie pamiętam jaki bo to nie istotne za pomocą " dodaj usuń programy" iii wtedy wyskoczył mi ten błąd jaki jest w temacie. A co do herbaty to polecam Yerba Mate :)
wolusiowaty
Dodano
12.04.2010 15:24:51
  • Veers 13.04.2010 10:22:21

[quote=wolusiowaty].... "wyskoczyło" mi okno z nortona antivura 2010 ..... Jeśli chodzi o antivirusa mam NODa32. .... Stwierdziłem wtedy że przywrócę system. .... kiedy chciałem usunąć jakiś program nie pamiętam jaki bo to nie istotne ....[/quote] Taaaaaak - ale ponadto wszystko ok ? Masz może jeszcze jakieś problemy ? Może wodę w kolanach ? piotr1958 zaczął cię naprowadzać - ale tu też dwie uwagi: jeśli system już jest zainfekowany - to nie znając choćby w przybliżeniu nazwy (rodzaju) infekcji - skanowanie online powinno się odbywać w trybie offline (wiem - głupio brzmi - ale trzeba pamiętać że najnowsze wirusy i trojany są w stanie już nie tylko maskować swoją obecność, ale w razie ataku heurystycznego mogą przekompilować swój kod). Naprawa systemu to w tej sytuacji raczej strata czasu. Jeśli już - możesz spróbować przywrócić rzeczony plik wykonywalny i modlić się by tylko on był uszkodzony. Osobiście zaś - po sposobie podejścia sugerowałbym zacząć wykonywać kopię zapasową najważniejszych plików.

gatunek herbaty ma tu chyba istotne znaczenie... Tak samo jak wszystko to, co możesz podać a będzie dotyczyło problemu. Dobrze się wczytaj w moją sygnaturkę. Zwłaszcza w pierwszą linijkę.
XanTyp
Dodano
10.04.2010 08:37:51
a co chcesz jeszcze wiedzieć ?? :)
wolusiowaty
Dodano
09.04.2010 20:53:52
Przy tej ilości informacji pomocniczych... daj mi z 10 minut. Zaparzę sobie herbatki, wypiję ją i powróżę z fusów.
XanTyp
Dodano
07.04.2010 16:35:59
wolusiowaty
Dodano:
07.04.2010 16:13:48
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1