Problem z rundll32.exe pomocy !!!!
Odpowiedzi: 6
-
[quote=wolusiowaty].... "wyskoczyło" mi okno z nortona antivura 2010 ..... Jeśli chodzi o antivirusa mam NODa32. .... Stwierdziłem wtedy że przywrócę system. .... kiedy chciałem usunąć jakiś program nie pamiętam jaki bo to nie istotne ....[/quote] Taaaaaak - ale ponadto wszystko ok ? Masz może jeszcze jakieś problemy ? Może wodę w kolanach ? piotr1958 zaczął cię naprowadzać - ale tu też dwie uwagi: jeśli system już jest zainfekowany - to nie znając choćby w przybliżeniu nazwy (rodzaju) infekcji - skanowanie online powinno się odbywać w trybie offline (wiem - głupio brzmi - ale trzeba pamiętać że najnowsze wirusy i trojany są w stanie już nie tylko maskować swoją obecność, ale w razie ataku heurystycznego mogą przekompilować swój kod). Naprawa systemu to w tej sytuacji raczej strata czasu. Jeśli już - możesz spróbować przywrócić rzeczony plik wykonywalny i modlić się by tylko on był uszkodzony. Osobiście zaś - po sposobie podejścia sugerowałbym zacząć wykonywać kopię zapasową najważniejszych plików.