Problem z rozmieszczaniem ikon w folderze

Mam taki problem.
Tworze sobie dowolny katalog na dysku, wrzucam do niego róźne pliki (mp3, avi, mpg, zip, rar itp.).
Gdy klikam prawym klawiszem w katalogu i wybieram "Rozmieść ikony według" to zaraz po stworzeniu katalogu mam moźliwość rozmieszczenia według czasu zmodyfikowania, a następnym razem lub kilka dni później juź nie mam tej opcji, tylko – "Nazwa, Rozmiar, Typ, Wykonawca, Tytuł albumu, Rok, Numer ścieźki, Czas trwania". Zupełnie jakby ten folder dotyczył tylko muzyki.
Jeśli teraz stworze kolejny katalog i przerzucę zawartość poprzedniego do nowego, to mogę rozmieścić ikony według "czasu zmodyfikowania", ale po pewnym czasie sytuacja się powtarza.
Bardzo chcę rozmieścić ikony według czasu zmodyfikowania.
Co mogę z tym zrobić? Jakieś pomysły?

Odpowiedzi: 7

Dzięki wielkie dla wszystkich. Juź działa tak jak chciałem :)
Muniek78
Dodano
18.02.2006 20:13:31
start –> uruchom –> cmd –> OK
del X:\xxx\xx\xx\xx\desktop.ini [i wciskasz enter]

X:\xxx\xxx to folder z którym są problemy – powinno pomódz
MetaVirus
Dodano
18.02.2006 00:37:50
We Właściwościach folderu, na zakładce Dostosowywanie wybierz z listy Dokumenty (dla dowolnego typu plików).

Tak jak piszesz po to stworzono taką moźłiwość ale u mnie to nie zadziałało... nie wiem czemu
Anonymous
Dodano
18.02.2006 00:34:30
We Właściwościach folderu, na zakładce Dostosowywanie wybierz z listy Dokumenty (dla dowolnego typu plików).

W powłokę Windows XP wbudowano mechanizm oznaczania folderów odpowiednimi klasami, ze względu na ich zawartość plikową – najprawdopodobniej ze wzgledu na obecność w katalogu plików muzycznych system klasyfikował Twój katalog jako stricte muzyczny – stąd zawartość menu kontekstowych.
Amon–Ra
Dodano
18.02.2006 00:09:59
Ustawiasz widok na szczegóły, prawym klawiszem klikasz na pasku z nazwami kolumn i dodajesz do widoku kolumnę wg której chcesz sortować pliki (dzięki temu moźesz dodać kaźdą dodatkową opcję) w tym przupadku data modyfikacji
Anonymous
Dodano
18.02.2006 00:08:36
Otwórz folder następnie przejdz do Menu=>> Widok=>> Wybierz szczegóły...

Panel sterowania=>> Opcje folderów=>> Widok=>> zaptaszkuj Zapamiętaj ustawiania wyświetlania kaźdego folderu
kamaa
Dodano
18.02.2006 00:03:51
Otwórz folder następnie przejdz do Menu=>> Widok=>> Wybierz szczegóły...

Panel sterowania=>> Opcje folderów=>> Widok=>> zaptaszkuj Zapamiętaj ustawiania wyświetlania kaźdego folderu
kamaa
Dodano
18.02.2006 00:03:51
Muniek78
Dodano:
17.02.2006 23:53:55
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1