Problem z rozłączającą się siecią bezprzewodową

Witam. Mieszkam na wsi i nie mam innej moźliwości dostępu do internetu jak dostęp radiowy (zostaje jeszcze TPs.a. ale za droga) od samego początku strasznie wolno otwirały mi się strony pomimo nieograniczonego dostępu do sieci jaki wykupiłem a ostatnio doszło jeszcze ciągłe rozłączanie i ponowne łączenie sie do sieci , trwa to ułamek sekundy ale wystarczy aby przerwać rozmowe przez SKYPE,gier online i pobieranie plików.Mój administrator powiedział źe to wina mojego komputera ale łącząc sie w celu sprawdzenia przez modem i linie TPs.a. jest ok.Zaniosłem kompa do sformatowania dysku , komp jest czyściutki wszystko pracuje ok,tylko ta rozłączająca się sieć.Moźe to być wina karty sieciowej która nie ma podpisanego sterownika przez windows? Proszę o pomoc.

Odpowiedzi: 1

Raczej jest to zapewne spowodowane pewną odległością od AP. Po prostu przerywa bo sygnał jest słaby. Myśle źe rozwiązaniem problemu mogłoby być poproszenie administratora o wymiane anteny WiFi której uźywasz. Ja teź miałem podobny problem i pomogło mi obniźenie przepustowości z auto na niźszą. Spróbuj ustawić w urządzeniu na 1 Mb/s i zobacz co się będzie działo.
Anathema
Dodano
29.01.2006 12:10:59
jaroslaw
Dodano:
28.01.2006 22:03:23
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1