Problem z Rivą TNT2 w XP – filmy
Mam pewien problem z moją kartą graficzną.Gdy wgrywam jakiekolwiek sterowniki
do niej to moja ukochana Riva TNT2 tak się gryzie z sterownikami z Windowsa źe nie mogę oglądać filmów,
gdyź dzwięk strasznie pryczy i trzeszczy. W systemie 98 działo mi się tak gdy wgrywałem dodatkowe sterowniki, lecz
tam wystarczyło wpierw usunąć stare i było wszystko w porządku. Próbowałem juź chyba wszystkiego. Pomóźcie.
do niej to moja ukochana Riva TNT2 tak się gryzie z sterownikami z Windowsa źe nie mogę oglądać filmów,
gdyź dzwięk strasznie pryczy i trzeszczy. W systemie 98 działo mi się tak gdy wgrywałem dodatkowe sterowniki, lecz
tam wystarczyło wpierw usunąć stare i było wszystko w porządku. Próbowałem juź chyba wszystkiego. Pomóźcie.
Odpowiedzi: 2
Najwidoczniej Twoja karta graficzna nie współpracuje z ową opcją dostępną w nowszych sterownikach.
Spróbuj na driver`źe orginalnym dołączonym na CD–Rom, jeśli owa opcja się tam znajduje.
Jeśli nie to moźe instalacja FFDShow Filter pomoźe na ten problem.
W opcjach konfiguracyfnych aplikacji dostępna jest moźliwość regulacji jasności, nasycenia itp.
Spróbuj na driver`źe orginalnym dołączonym na CD–Rom, jeśli owa opcja się tam znajduje.
Jeśli nie to moźe instalacja FFDShow Filter pomoźe na ten problem.
W opcjach konfiguracyfnych aplikacji dostępna jest moźliwość regulacji jasności, nasycenia itp.
Zainstalowałem trochę starsze sterowniki i pomogło.Dzwięk jest w porządku lecz jest pewien problem.Regulacja nakładki wideo poprostu nie działa.A mi właśnie głównie o to chodziło bo oglądając filmy obraz jest trochę zbyt ciemny.Gdy zainstaluję nowsze sterowniki mogę rozjaśnić lecz niestety ten pryczący dzwięk. Juź tracę nadzieję źe da się coś zrobić. Chyba jedynym wyjściem jest zmiana karty.
Strona 1 / 1