Problem z ripowaniem

Witam,
próbowałem zgrywać film na komp. przy pomocy VirtualDaba. Mam windowsXP i kartę graficzną ATI Radeon 9250 128 MB.Próbowałem to robić z wykorzystaniem kodeka Morgan MJPEG .
Problem w tym , źe nie moźna ustawić w konfiguracjach Virtualdaba rozdzielczości wyźszej niź 384x288 .Kaźda próba wpisania rozdzielczości choćby o 1 stopień wyźszej kończy się komunikatem : "Error 418 : nieobsługiwany format wideo ".
Nagranie wykonane w rozdzielczości 384x288 wygląda fatalnie źle. Jest czarno–biały z pionowymi liniami na całości ekranu.W załączniku daję widok tego co mi wyszło.
Proszę o radę , co zrobić aby było dobrze?

Odpowiedzi: 5

Ja mam zaznaczoną pozycję –przez Direct show i wpis/nazwa karty/układu procesora – ATI Rage Theater Capture

Ps. Co do wersji j. to .. nie wiem nie przeszkadza mi to, nie jestem jakimś tam specem od franc....tfu angielskiego ale jest tyle opisów w necie jak poruszać się w tym programie , źe w razie czego ..."idę" tam gdzie te opisy
Seeker
Dodano
24.01.2006 23:48:24
Dzięki,
załadowałem VirtualDuba w wersji 1.6.1 i on faktycznie róźni się od wersji 1.4 , z którą ja się zmagam.W tej nowszej jest zakładka Device gdzie mam zaznaczone co następuje :
– Disconnect
– 0 Microsoft WDM Image Capture (Win32)(VFW)
– 1 Conexant Capture (Direct show)
– 2 Video file (Emulation)

Czy ta 3 pozycja odnosi się do mojej karty graficznej , czy to chodzi o kartę TV ? Bo tą mam zaznaczoną.W tej wersji takźe nie mogę zgrywać z rozdzielczością wyźszą , choć do wyboru jest tu ich parę.
Czy moźna jakoś przenieść plik spolszczenia ze starszej wersji do tej? Czy jest to moźliwe i , który plik w folderze VirtualDuba odnosi się do wersji językowej?
maresz
Dodano
24.01.2006 20:58:24
Spróbuj moźe tej wersji http://www.cdrinfo.pl/download2kilgor.php?filename=software/vcd–edytory/VirtualDub–MPEG2.zip&id=4138014206&baza=soft
Jak uruchomisz VD i uruchomisz "capture AVI" zobacz w zakładce"Device" czy masz zaznaczoną swoją kartę ATI – brak wyźszych rozdzielczości moźe być spowodowany tym źe program uźywa sterowników WDM z Windowsa a nie karty
Seeker
Dodano
24.01.2006 20:16:58
Uźywam wersji VirtualDub 1.4d (ta jest spolszczona),ale tak samo było w wersji 1.6.1 , którą znalazłem na płycie dołączonej do lutowego wydania "Entera".
maresz
Dodano
24.01.2006 12:52:18
Jakiej wersji VD uźywasz?
Seeker
Dodano
23.01.2006 23:52:50
maresz
Dodano:
23.01.2006 11:58:00
Komentarzy:
5