Problem z reuterem Asmax 701u

Witam

Mam problem z tym reuterem poniewaź co 24 godziny restartuje się tzn. zrywa połączenie z neostrada 256,
Wszystko było by dobrze gdyby nie to, źe uźywam Emule i za kaźdym razem muszę włączać go przez przeglądarke i emule się odłącza od sieci .

Z góry wielkie dzięki

Odpowiedzi: 4

SLAY3R:

A to chodziło ci o to, ze router się nie łączy ponownie?

Zaglądnąłem do instrukcji twojego routera w sekcji WAN configuration jest do zaptaszkowania opcja: Auto reconnect when ADSL link is down? albo automatic reconnect – zaleźy od wersji firmware'u.

Tak dokładnie chodziło mi oto źe mój router nie łączy się ponownie. Ale zrobiłem tak jak powiedziałem i zobaczymy czy połączy się ponownie za 24 godziny i zaznaczyłem teź opcje Połącz ponownie po rozłączeniu w Emule za 24 godziny będę wiedział czy wszystko hula. Dzięki WIELKIE za POMOC !!!
laskowski
Dodano
31.01.2006 11:52:39
laskowski:
Ale czy da się ustawić źeby sam reuter wznawiał połączenie z neostradą ????

A to chodziło ci o to, ze router się nie łączy ponownie? Jakoś to nie wynikało z pierwszego postu.

Zaglądnąłem do instrukcji twojego routera w sekcji WAN configuration jest do zaptaszkowania opcja: Auto reconnect when ADSL link is down? albo automatic reconnect – zaleźy od wersji firmware'u.
SLAY3R
Dodano
30.01.2006 19:48:48
Ale czy da się ustawić źeby sam reuter wznawiał połączenie z neostradą ????
laskowski
Dodano
30.01.2006 19:30:33
laskowski:
Mam problem z tym reuterem poniewaź co 24 godziny restartuje się tzn. zrywa połączenie z neostrada 256,

To nie wina routera IMO tylko usługi neostrada :) . Jak jest się połączonym nonstop to własnie co 24 godziny następuje rozłączenie. Po chwili nawiązuje się nowe połączenie ale juź z innym ip.

Poszukaj, moźe jest jakaś opcja w emulu źeby się łączył automatycznie po utracie połączenia.
SLAY3R
Dodano
30.01.2006 13:24:30
laskowski
Dodano:
30.01.2006 11:39:26
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1