Problem z Realtek AC97 Audio! Pomocy!

Witam! Mam dość niecodzienny problem. Otóż, pożyczyłem parę dni temu komputer od kuzyna (CeleronD 2.66, Asus P4P800E Deluxe, Leadtek Winfast GeForce 5900XT, 2x512 DDR 400Mhz Goodram) i wrzuciłem do niego swój dysk. Windows miał w sobie sterowniki z mojego komputera(Celeron 2.4, Microstar 865P Neo, Lealtek Winfast Geforce 5600, 2x256 DDR 400Mhz noname). Zainstalowałem potrzebne steroniki do płyty głównej najpierw ściągające je z internetu. Tutaj pojawił się problem. Jestem zapalonym graczem Call of Duty 2 w internecie. Gram sobie spokojnie i tak po około 10 min w grze wyłącza się głos. Gdy zrobię jakąś zmiane w menu gry dotyczącą dźwięku w grze ponownie usłyszę głos jednak nie na długo i historia ie powtarza. Wychodząc do Windowsa dźwięk wraca, jednak nie zawsze! 50/50 wychodząc z gry po takim przypadku jest głos albo go nie ma. Zainstalowałem sterowniki do AC97 z płyty dołączonej przez producenta płyty. Brak poprawy. Reinstalowałem grę, tak samo, brak poprawy. Jestem w kropce i nie potrafię sobie z tym poradzić! Uprzejmie proszę o pomoc!! Zbliżają się bardzo ważne mecze w CoD2, a ja nie bez dźwięku nie zagram! Zależy mi na czasie! Z góry serdecznie dziękuję za wszystkie pomocne posty! Z poważaniem Bartosz 'maker' Cłapiński

Odpowiedzi: 1

Między Leadtekiem, a Realtekiem jest pewna róznica, ale........... mniejsza o nią. MS parę tygodni temu wydawął jakieś poprawki do poprawek związanych z dźwiękiem Realteka - najprościej będzie jeżlei google spytasz o [b]realtek fix[/b], choć pewnie i w archiwum forum coś będzie.
Rebe
Dodano
03.05.2007 19:50:37
maker
Dodano:
03.05.2007 19:45:19
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1