Problem z Realtek AC 662

Witam koledzy mam problem z instalacją sterowników pod XP dla zintegrowanej karty dzwiekowej Realtek ALC 662 na płycie ASROCK Wolfdale1333-GLANM2 dostępne na płycie sterowniki są tylko pod system VISTA ale ten nie wchodzi w gre. Ściągałem już różne z inernetu i żadne stery mi nie chcą odpalić karty dziwękowej. instalowałem również to WDM_R188.exe i nadal nic. Za pomoc bede bardzo wdzieczny.

Odpowiedzi: 6

oki poradziłem sobie dziękuje bardzo za pomoc. Na którymś forum przeczytałem aby zrobić reset BIOS`a wyjałem baterie i wrzuciłem z powrotem i odpaliło system sam znalazł urządzenie. Nadal do końca nie rozumiem dlaczego to zadziałało jak w biosie włączałęm i to nie jeden raz dzwiek ale ważne że działa. Jeszcze raz dzięki za pomoc. Temat można zamknąć [quote=Żółty]Ta instalacja na siłę to jak wygląda ?? Z poziomu własciwości urządzenia poprzez aktualizuj sterownik i wskazanie folderu ze sterownikami ?? [/quote] tak dokładnie próbowałem.
omenserv
Dodano
13.03.2008 15:12:44
Na teraz nie sądze aby to było uszkodzenie płyty. Ale i tego nie mozna wykluczyć. Upewniłeś sie, że w biosie jest właczona karta ?? To co podales z menadzęra urządzeń to z jednej "działki" jest - w innych "działkach" nie ma kłopotów ?? Nie ma sekcji "inne urządzenia" ?? Ta instalacja na siłę to jak wygląda ?? Z poziomu własciwości urządzenia poprzez aktualizuj sterownik i wskazanie folderu ze sterownikami ??
Żółty
Dodano
13.03.2008 14:55:46
w menadżerze urządzeń mam: kontrolery audio- wideo-gier - koder-drkoder audio - koder-drkoder wideo - starszy dekoder wideo - starszy dekoder audio i tyle nie mam tego realteka a jak go zainstaluje na siłe to mi pisze że nie może go włączyć kod 10 Jest to prawdopodobne pewnie że jest zepsuta płyta?
omenserv
Dodano
13.03.2008 14:47:21
Co ciekawego dzieje sie w menadżerze urządzeń ?? Nie ma nieznanych urządzeń ?? Odinstaluj wszystko co z wykrzyknikiem i nieznane i zrestartuj system pozwalając mu na instalacje wszystkiego.
Żółty
Dodano
13.03.2008 14:40:42
tak sciągałem łatke też zainstalowalem kb888111 i jeszcze taką jak w opisie na płycie asrocka i nadal nic teraz już wyskakuje mi błąd ze nie można włączyć użądzenia kod 10
omenserv
Dodano
13.03.2008 14:28:44
Na stronie Asrocka przeciez leżą te sterowniki. Probowałeś ich ?? Pewnie jeszcze MS UAA (kb888111) trzeba zainstalować przed instalacja tych sterowników.
Żółty
Dodano
13.03.2008 13:50:20
omenserv
Dodano:
13.03.2008 11:53:42
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1