Problem z Realtek AC 662
Witam koledzy mam problem z instalacją sterowników pod XP dla zintegrowanej karty dzwiekowej Realtek ALC 662 na płycie ASROCK Wolfdale1333-GLANM2 dostępne na płycie sterowniki są tylko pod system VISTA ale ten nie wchodzi w gre.
Ściągałem już różne z inernetu i żadne stery mi nie chcą odpalić karty dziwękowej. instalowałem również to WDM_R188.exe i nadal nic. Za pomoc bede bardzo wdzieczny.
Odpowiedzi: 6
oki poradziłem sobie dziękuje bardzo za pomoc. Na którymś forum przeczytałem aby zrobić reset BIOS`a wyjałem baterie i wrzuciłem z powrotem i odpaliło system sam znalazł urządzenie. Nadal do końca nie rozumiem dlaczego to zadziałało jak w biosie włączałęm i to nie jeden raz dzwiek ale ważne że działa. Jeszcze raz dzięki za pomoc.
Temat można zamknąć
[quote=Żółty]Ta instalacja na siłę to jak wygląda ?? Z poziomu własciwości urządzenia poprzez aktualizuj sterownik i wskazanie folderu ze sterownikami ??
[/quote]
tak dokładnie próbowałem.
Na teraz nie sądze aby to było uszkodzenie płyty. Ale i tego nie mozna wykluczyć.
Upewniłeś sie, że w biosie jest właczona karta ??
To co podales z menadzęra urządzeń to z jednej "działki" jest - w innych "działkach" nie ma kłopotów ?? Nie ma sekcji "inne urządzenia" ?? Ta instalacja na siłę to jak wygląda ?? Z poziomu własciwości urządzenia poprzez aktualizuj sterownik i wskazanie folderu ze sterownikami ??
w menadżerze urządzeń mam:
kontrolery audio- wideo-gier
- koder-drkoder audio
- koder-drkoder wideo
- starszy dekoder wideo
- starszy dekoder audio
i tyle nie mam tego realteka a jak go zainstaluje na siłe to mi pisze że nie może go włączyć kod 10
Jest to prawdopodobne pewnie że jest zepsuta płyta?
Co ciekawego dzieje sie w menadżerze urządzeń ?? Nie ma nieznanych urządzeń ??
Odinstaluj wszystko co z wykrzyknikiem i nieznane i zrestartuj system pozwalając mu na instalacje wszystkiego.
tak sciągałem łatke też zainstalowalem kb888111 i jeszcze taką jak w opisie na płycie asrocka i nadal nic
teraz już wyskakuje mi błąd ze nie można włączyć użądzenia kod 10
Na stronie Asrocka przeciez leżą te sterowniki. Probowałeś ich ??
Pewnie jeszcze MS UAA (kb888111) trzeba zainstalować przed instalacja tych sterowników.
Strona 1 / 1