problem z ram

Mam ostatnio taki problem: mam w kompie 512mb ramu (sd) P4 1,5, dysk 40gb 7200 i winxp prof. zauwazylem ze po zalaczeniu kilku aplikacji ilosc pamieci operacyjnej gwaltownie maleje. Nie wiem czy to normalne ze niektore procesy pochlaniaja az tyle ramu np. iexplore prawie 20mb (do kazdego otwartego okienka) a rekordy bije mi btdownloadgui (od bittornado)–pojedynczy proces zajmuje czasami az 30mb. W efekcie komp nawet jak nie uzywam zaawansowanych aplikacji ma cos kolo 70–30mb wolnego miejsca. Sprawdzalem antywirami i adaware,giantem–wszystko usuniete co niepotrzebne ale problem wystepuje nadal. Jest jakas rade zeby to naprawic? nie mam mozliwosci formatu–w innym przypadku bym to zrobil, poniewaz komp nie moj a wlasciciel sie nie zgadza.

Odpowiedzi: 2

ok, msconfig znam i uzywam czesto–dzieki za odp
kameleon2
Dodano
04.11.2004 15:57:19
Jeśli nie ma szkodników to.

Zjawisko normalne kaźdy uruchomiony sterownik i program wymaga określonej ilości pamięci do działania nic na to nie poradzisz.

Moźna wyłączyć część usług XP które są niepotrzene a włączają się przy starcie kompa i niepotrzebne wpisy programów uruchamianych przy starcie kompa w uruchom komenda– msconfig–uruchamianie.

Moźna dokupić drugi moduł ram 512.

Szukajki i poczytaj.
Optymalizacja systemu XP.
JNJN
Dodano
04.11.2004 15:54:45
kameleon2
Dodano:
04.11.2004 14:42:13
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1