Problem z RAM
Kupiłem sobie ram DDR 512 MB (stara karta 256). Gdy włożę obie karty jednocześnie to po jakimś czasie od odpalenia komputera resetuje mi się albo pokazuje niebieski ekran z błędem "PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA ". A gdy włożę tylko jedną kartę obojętnie którą jest wszystko ok.
Dlaczego tak się dzieje?
Niekompatybilne te karty są? Za małe napięcie?
Dzięki za odpowiedzi.
Odpowiedzi: 5
Możesz sobie wymyślac - od Krasnali do mleka szczających, przez zwarzone - za sprawą przelatującego nietoperza - mleko w cyckach krowich, aż do uroku, sraczki i przemarszu wojska.
Poza Tobą samym nik nie wie jakie są to kości i jak jest z bankowaniem na płycie głownej ( że tylko te podstawowe elementy wskażę ).
Zamieniłem je miejscami. I teraz jest git.
Tylko dlaczego tak jest? Nie odpowiadały im miejsca czy co ?? :D
A po co wymieniać? Zostaw tę nową, sprzedaj tę starą, dołóż trochę kasy i dokup drugą identyczną 512MB i po sprawie. Tylko nie czekaj z tym zbyt długo, bo znów zabraknie tego modelu 512-stki i kupisz ponownie coś niekompatybilnego.
oj będzie gorzej niż myślałem. nie wiem czy mi wymienią ten ram ;/ bo kupiłem jakiś miesiąc temu
Wygląda, że isę gryzą. Czy to przypadek czy dokonałeś wadliwego doboru nie da isę - z braku danych dot specyfikacji obu kosci, a pewnie i płyty głownej - wywrózyć.
Strona 1 / 1