Problem z Radeonem 9550, a raczej ze sterami do niego
Mam radka 9550. Jeszcze kilka tygodni temu jak mailem jakiś inny sterownik, to byl chyba Ati catalys 5.4 wszystko bylo ok, potem po instalacji 5.6 np, przy graniu w gta SA, to po jakiś czasie wyłączał się monitor jakby w stan uśpienia. Ale neidało się nic przywrócić, tylko reset.
Dzisiaj po formacie, zainstalowałem sterownik Ati catalyst 5.4 i problem powrócił. Próbowałem zmienić na inną wersję, np. na 5.3, to nawet na filmie mi robi taką zwiechę! help!
Dzisiaj po formacie, zainstalowałem sterownik Ati catalyst 5.4 i problem powrócił. Próbowałem zmienić na inną wersję, np. na 5.3, to nawet na filmie mi robi taką zwiechę! help!
Odpowiedzi: 11
no ale wiesz fidelio, jednemu lekka smuga nie przeszkadza a innego do furii doprowadzi :P ogólnie podsumówując to LCD dobrze sobie radzi w grach o wolniejszej akcji , nie wytrzymuje natomiast szybkiej animacji powodując smuźenie i tu nie ma co w bawełne owijać ze nie. Pewnie za jakis czas matryce osiagna taki czas reakcji ze smuzenie odejdzie w zapomnienie, ale to jak juz napisałem "za jakis czas" :wink:
W wyscigowkach typu Need for Speed faktycznie msuzy, ale w innych grach juz nie. Ja mam LG 12ms i zero smug w grach.
fidelio:Na dzisiejszych LCD ze sredniej polki zadnych smug juz nie ma. :idea:
powątpiewam, nawet na LCD z reakcją 8 ms (czyli obecna wysoka półka) w Skokach narciarskich przy wyjsciu z progu zasmuzy przepoteźneie, oraz w wyscigówki typu "NFS Porshe" "Underground" (wyłacz pixel shader a zobaczysz) itd. smuźenie wystepuje.
Na dzisiejszych LCD ze sredniej polki zadnych smug juz nie ma. :idea:
Przy podkreceniu procesora jak sie niema blokady AGP/PCI to takie cos sie moze robic. Bo AGP i karta graficzna zaczyna niewyrabiac. Wiec moze by tak zrestartowac biosa i zobaczyc jakie beda efekty.. Jesli dalej tak samo to moze wina zasilacza. Podaj jakiego masz kompa jaki zasilacz i jakie napiecia z programu Everest
Problem jest w sterownikach gafiki lub AGP.
O co wam chodzi z tym monitorem? Wyświetla obraz – znaczy, źe działa. Kto to słyszał, źeby obarczać monitor winą za zawiechy? Jak monitor pada – to zwyczajnie nic nie pokazuje.
Podobne przypadłości miałem kiedyś po wyjściu z kaźdej gierki. A powodem tego była moja zabawa programem RivaTuner.
Zainstaluj jeszcze raz najnowsze sterowniki dla grafiki i płyty głównej. Sprawdź ustawienia AGP w biosie.
O co wam chodzi z tym monitorem? Wyświetla obraz – znaczy, źe działa. Kto to słyszał, źeby obarczać monitor winą za zawiechy? Jak monitor pada – to zwyczajnie nic nie pokazuje.
Podobne przypadłości miałem kiedyś po wyjściu z kaźdej gierki. A powodem tego była moja zabawa programem RivaTuner.
Zainstaluj jeszcze raz najnowsze sterowniki dla grafiki i płyty głównej. Sprawdź ustawienia AGP w biosie.
Wolumin:To chyba juź najwyźszy czas pomyśleć o kupnie monitiora LCD :D .
źartujesz? :D jak do gier to bardziej zwykły CRT bo na LCD bedą smugi :wink:
To chyba juź najwyźszy czas pomyśleć o kupnie monitiora LCD :D .
karta zimna jest, ale coś mi się wydaje źe wolumin ma rację. Mam stary monitor, i być moźe nie radzi sobie z tempem narzucanym przez kartę. :(
Skutkiem przegrzania karty była by albo zwiecha albo artefakty. Według mnie to poprostu monitor siada. Ustaw niskie oświeźanie(60Hz) lub spróbuj na innym monitorze.
Karta się nie przegrzewa czasem ?? Napięcia z zasilacza w normie/stabilne ??
Strona 1 / 1