problem z Radeon 9600

mam następujący problem: grafika Radeon 9600 AGP 8x
128 MB Płyta ECS KT 600–A RAM 512 MB.
Próbowałem róźnych sterowników i OMEGI włącznie i jedne gry chodzą, ale częściej wywalają.W zakładce w ustawieniach karty SMART GARTH (tm) jest prętkość AGP jako wyłączone OFF i po zmianie na 8x komp wykonuje test i reset i znowu widzę po wejściu do ustawień OFF. Juź nie wiem co to jest czy coś się zwaliło. Kiedyś na forum przeczytałem jak ktoś poradził, źeby coś zmienić w BIOSie – dla Radeona 9600 było to ustawienie (włącz lub wyłącz)przeciwne niź dla innych Radeonów. Wtedy pomogło, ale później zmieniałem na nowsze sterowniki, nie wychodziło i musiałem coś zmienić.

Odpowiedzi: 3

Dzięki,za informacje trochę trwało zanim sprawdziłem, ale zmiana w ustawieniach karty na x4 nie pomogła. Biosu nowego dla tej karty nie ma.
Zrobiłem większy porządek ze sterownikami tzn wywaliłem stery ATI, wgrałem wszystkie poprawki systemu, framework i stery Omegi – bardzo wyraźnie pomogło. W ustawieniach karta widzi zmianę ustawień na x4 lub x8. Jeszcze muszę potestować zmiany innych ustawień. Moze to wpływ tiunera TV, albo zasilacz.
matima
Dodano
07.04.2006 21:53:22
Przełącz w biosie AGP na "x4".

BTW Sporo problemów ostatnio z płytami ECS w tle, tanie... kłopoty.
spiderko
Dodano
02.04.2006 11:15:53
Zaktualizuj BIOS dla tej płyty.
Próbuj na sterownikach dodanych dla karty.
Seeker
Dodano
02.04.2006 09:30:01
matima
Dodano:
02.04.2006 01:14:47
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1