Problem z "zapisz jako..."
Czesc!
Problem polega na tym, ze mam WindowsXP Prof. PL i przy wyswietlaniu strony www gdy klikne prawym przyciskiem myszy na grafice i wybiore "zapisz obraz jako..." albo "zapisz tlo jako..." to zapisuje mi grafiki TYLKO do formatu BMP.
W czym problem?
Problem polega na tym, ze mam WindowsXP Prof. PL i przy wyswietlaniu strony www gdy klikne prawym przyciskiem myszy na grafice i wybiore "zapisz obraz jako..." albo "zapisz tlo jako..." to zapisuje mi grafiki TYLKO do formatu BMP.
W czym problem?
Odpowiedzi: 5
bardzo dziękuję :D
CHIP 1/04 na str. 156:Aby rozwiązać ten problem, nie trzeba zmieniać wpisów w Rejestrze. Przede wszystkim musimy usunąć zawartość folderu Temporary Internet Files oraz plik index.dat. To samo dotyczy takźe folderów Historia i Cookies. System Windows utworzy później nowe pliki. Naleźy równieź wejść do folderu C:WindowsUstawienia lokalneTemporary Internet Files i zmienić jego nazwę na np. Temporary Internet Files_str. Następnie zakładamy folder o nazwie Temporary Internet Files i usuwamy folder Temporary Internet Files_str. Po wykonaniu tych czynności będzie moźna zapisywać grafiki w "oryginalnym" formacie.
Pawek:Moźe niektórych ta rada obruszy, ale poszukaj na forum... SZUKAJ
wiem źe moźna, ale nie moge wymyśleć jakiego hasła szukać...
MM
u cos zwalone narazie radze samodzielnie podmieniac na jpg lub gif dopuki nie dostaniesz wskazowek
Moźe niektórych ta rada obruszy, ale poszukaj na forum... SZUKAJ
Strona 1 / 1