Problem z Quick Launch–em

Przeglądałem juź posty na ten temat na tym forum ale rozwiązania mojego problemu nie znalazłem.

Problem wydaje sie prozaiczny, ale strasznie mnie to irytuje. Po kaźdym restarcie systemu znika pasek Quick Launch. Za kazdym razem muszę wchodzić w właściwości Paska zadań i zaznaczać opcje paska szybkiego startu.

Pasek sie wtedy pojawia. Nie znikają źadne skróty które wcześniej dodałem, i wszystko jest poukładane jak naleźy. Do następnego restartu, bo wtedy pasek znów wcina.

Czy ktos moze wie gdzie jest pies pogrzebany?

Odpowiedzi: 4

Miałem ten sam problem – znikał mi pasek szybkiego uruchamiania i inne paski narzędziowe które zrobiłem(pulpit,mój komp) po restarcie winXP(home).Jaka była przyczyna?
Miałem zainstalowany program : RegSeeker 1.45b0505pl.
W opcjach dodatkowych tego programu miałem v(ptaszka)w "Zapisuj ustawienia Explorera".Po usunięciu "v" zaznaczenia przy tej opcji problem się naprawił – czyli paski po restarcie są takie same jak przed wyłączeniem kompa .
Pozdrowienia :D .[/img]
beton777
Dodano
11.10.2005 14:41:04
Alchander:
Pomysł wydawał się być dobry, ale niestety nie działa. :(
Faktycznie dostaje nowy pasek, jak go twoźe działa bez zaźutu, ale po restarcie teź znika. Teraz po resie mogę sobie przywrócić dwa paski.

Jeśli to moze kogoś naprowadzić na trop, to problem pojawił sie po zainstalowaniu SP2

Przeczyny moga byc rozne
Sprawdz w Zasadach Grup czy w Konfiguracja urzytkownika/Pulpit nie masz właczone
:arrow: Nie zapisuj ustawien przy zamykaniu
:arrow: Zabron dopasowywania....

Jesli nie to to pusc z wiersza polecen sfc /scannow
Bobi
Dodano
01.11.2004 09:03:14
Pomysł wydawał się być dobry, ale niestety nie działa. :(
Faktycznie dostaje nowy pasek, jak go twoźe działa bez zaźutu, ale po restarcie teź znika. Teraz po resie mogę sobie przywrócić dwa paski.

Jeśli to moze kogoś naprowadzić na trop, to problem pojawił sie po zainstalowaniu SP2
Alchander
Dodano
01.11.2004 01:25:28
Oczywiscie mozn sie bawic w jakies sfc itd.
ale mozna zobic tak
PPM na pasek/Paski narzedzi/Nowy pasek narzedzi
Podajesz lokalizacje do C:Documents and SettingsNazwa_useraDane aplikacjiMicrosoftInternet ExplorerQuick Launch

Potem PPM na pasek ktory Ci powstanie i odznaczasz
:arrow: Pokaz tekst
:arrow: Pokaz tytuł
Bobi
Dodano
31.10.2004 23:17:57
Alchander
Dodano:
31.10.2004 22:50:46
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1