Problem z pulpitem

Mam taki problem ze przyciemnil mi sie ekran i wszystkie napisy i niektore elementy maja jasna poswiate. Zdarzyło mi sie to juz drugi raz. Za pierwszym razem pomogla reinstalka ale teraz nic nie skutkuje. Nie mam pojecia czego to wina wiec napisalem w tym temacie. A o to pulpit

Odpowiedzi: 2

otoz mam zwykly monitor kineskopowy i mam karte nvidy lecz w kolorach nie jest nic pomieszane.Przyciemnial mialem na mysli ze obraz zmatowial i stal sie o wiele ciemniejszy niz zwykle a rozjasnianie nie duzo pomaga. Zauwazylem ze kazdy kolor ma inna poswiate: czarny ma z prawej strony, fioletowy z lewej a niebieski wcale. A po za tym na monitorze widze jakies paski :/. Mozliwe ze to kabel ale nie mam to jak sprawdzic
Beobe
Dodano
25.07.2006 19:51:43

jaki mas zmonitor ?? kineskopowy, cyfrowy , LCD , plazma ??

a co to znaczy przyciemnial ??

masz przycik resetu -- i ustawinai domyslnych wartosci dla monitora ( w menu OCR monitora na pewno jest taka funkcja ) ??

niektore katy nVidia -- maja takiego menadzera kolorow i on potrafi zminiac balans i nasycenie poszczegolnych kolorow --- zerknij do  ekrna >> wlasciwosci >> zawansowane >>nVidia zarzadanie kolorami ( ja taka mam siciezke ) .

w gre wchodzi tez uszkodzenie kabla lub  monitora -- jak to monitor kineskopowy to mialem taki monitor ktoryemu dokladnie  co roku w lipcu /sierpniu   strzelal jedne/dwa  tranzystor/y ( wysokiej mocy )  odpowiedzialny  za kolory -- i wtedy wszystko stawalo sie rozowawe lub zielonkawe ( oczywiscie pierwsza awaria tuz po okresie gwarancyjnym )  -- prawdopodbie strzelaly tak czesto bo to byla elektronika od 14 calowego monitora wlozona do 15  ( wlozna w fabryce ).

webmajsterek
Dodano
25.07.2006 19:03:46
Beobe
Dodano:
25.07.2006 16:21:26
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1