problem z pulpitem w xp home

problem: 1) od pewnego czasu nie mogę zmienić tapety na pulpicie (po kliknięciu "prawą" myszką na pulpit, manu Wlaściwości" powinna być karta "Tło" – była jeszcze niedawno była, teraz nie ma; przycisk "Efekty" nie działa – nie mogę wprowadzać własnych ustawień tyczących wyglądu pulpitu.
2) Gdzieś "zaginęły" popularne zadania w folderach" – nie mogę ich uaktywnić. Jakiekolwiek zmiany w wyglądzie okienek nie są zapamiętywane – np.: w folderze z grafiką chcę mieć stale wyświetlane miniatury, jest to moźliwe, ale tylko do momentu gdy pracuję w tym folderze. Po wyłączeniu okienka i po powrocie do tego samego folderu trzeba wszystko ustawiać od początku – jakiekolwiek próby zapamietania ustawień w "opcjach folderów" nic nie dają. Komputer informuje o braku jakiegoś modułu
Pytanie – Jaki to moduł, jak przywrócić wszysko do normy o ile to moźliwe bez reinstalacji systemu (XP Home, wersja OEM)

W sumie jest drobiazg bez którego źyć moźna, ale denerwuje gdy coś nie działa, nie wiem co jeszcze mogłem przy okazji "stracić" no i np.: nie mogę zainstalować (bo nie działa w tych warunkach –a wcześniej działał) program = tapeta 3D animowana o kosmosie.
Co więc robić? Serdecznie proszę o odpowiedź.

Odpowiedzi: 1

Wyglada mi to na zabawe jakims tweakerem i blokade w nim tych opcji. Robiles cos takim programem ? Mozna to "odkrecic" recznie w rejestrze o ile sie nie myle co do powodu. No chyba ze "odtweakujesz" :P to programem.
EL NINO
Dodano
15.12.2003 19:19:25
MeLu
Dodano:
15.12.2003 11:31:18
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1