Problem z przenoszeniem,zmianą nazwy,usówaniem plików
Mam taki problem chciałem zmienić nazwe pliku (filmu ) i sie nie da pisze mi źe "Nie moźna zmienić nazwy [nazwa pliku] Plik jest uźywany przez inną osobę lub program" i to nie tylko z nazwą pliku tylko teź nie moge np. przenieść pliku ani usunąć zamknąłem wszystkie moźliwe programy i nic uruchomiłem ponownie kompa nic nie włanczałem i nic dalej to samo a gdy sie dotykam tego pliku (tj. klikam prawym przyciskiem mysz i daje właściwości lub klikam dwa razy lewym to przez chwile nic sie nie dzieje a procek ma 100% used ) dziwne nie wiem co to moźe być jak myślicie czym to jest podajcie jakiś przykład
thx
aha i gdy klikne na jaki kolwiek plik avi to przez około 3sek proces explorer.exe zuźywa 100% procka
pliz help
thx
aha i gdy klikne na jaki kolwiek plik avi to przez około 3sek proces explorer.exe zuźywa 100% procka
pliz help
Odpowiedzi: 7
SLAY3R:Usunąłeś dobrze.
A teraz – po usunięciu tego wpisu, jak uruchamiasz film to wyskakuje chociaź jakiś komunikat błędu? Moźe coś w podglądzie zdarzeń?
Moźe to problem kodeków.
gdy uruchamiam plik w bestplayerze to pisze mi zamknięty :(
UPADE:
SLAY3R wszystko juź gra chyba to było kodekami :oops: sorki i dzięki za pomoc
thx :) :) :)
Usunąłeś dobrze.
A teraz – po usunięciu tego wpisu, jak uruchamiasz film to wyskakuje chociaź jakiś komunikat błędu? Moźe coś w podglądzie zdarzeń?
Moźe to problem kodeków.
Moźe to problem kodeków.
usunołem ten folder co pogrubione:
HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Classes/CLSID/{87D62D94–71B3–4b9a–9489–5FE6850DC73E}/InProcServer32
prubowałem w innym playerze odtwarzać i nic teź sie nie da
HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Classes/CLSID/{87D62D94–71B3–4b9a–9489–5FE6850DC73E}/InProcServer32
prubowałem w innym playerze odtwarzać i nic teź sie nie da
Ja ten wpis wywaliłem i mi działa.
Napewno usunąłeś to co trzeba?
Próbowałeś w innym playerze odtwarzać?
BTW. w tym topicu było kilka sposobów na ten problem, sprawdź je, jeźeli jeszcze tego nie zrobiłeś.
Napewno usunąłeś to co trzeba?
Próbowałeś w innym playerze odtwarzać?
BTW. w tym topicu było kilka sposobów na ten problem, sprawdź je, jeźeli jeszcze tego nie zrobiłeś.
Skoro usunąłeś film to co Ci się miało otworzć ? :shock:
SLAY3R</b> zrobiłem tak jak ty powiedziałeś w tym linku co było i wszystko by było ok gdyby mi sie filmy otwierały bo jak usunołem ten folder w rejsetrze to usuwałem pliki i zmieniałem nazwe dało sie ale jak chciałem otwoźyć film w bestplayerze to nie otwoźył a jak przywruciłem ten folder z kopi rejestru to otworzył
A ja tam se zarzucę linkiem :wink:
Te topic powinien załatwić sprawę:
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=8668&highlight=avi+handler
Te topic powinien załatwić sprawę:
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=8668&highlight=avi+handler
Strona 1 / 1