Problem z przenoszeniem pliku .avi

Kiedy prubuje przeniesc plik .avi do innego folderu wyskakuje mi taki błąd

Inna osoba na 100% nie uźywa tego pliku, a co do programu to wyłączyłem wszystko co dało się wyłączyć.
Jedyna rada na to, to zmiana rozszezenia pliku. Ale chyba nie tedy droga?
Za podpowiedz z góry dziękuje.

Odpowiedzi: 6

Po prostu zresetuj komputer.W pamięci komputera jest zapis o korzystaniu z tego pliku przez inną aplikację.Restart usunie ten zapis i będzie O.K
Moźesz zmienić równieź rozszerzenie tego pliku i po przeniesieniu,przywrócić.
simarb
Dodano
17.10.2004 10:49:21
Michagusia:
Rozwiązanie problemu znajduje się w tym artykule http://www.divx.howto.pl/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=44

Znajduje sie równiez w tym w temacie z linku ode mnie
w poście
SLAY3R:
Dzisiaj teź dopadł mnie problem nie moźności skasowania pliku avi, pierwszy raz odkąd uźywam xp, i to wszystkie avi.
Ale sposób na to znalazłem:
Trzeba odpalić regedit i przejść do:
HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Classes/CLSID/{87D62D94–71B3–4b9a–9489–5FE6850DC73E}/InProcServer32

trzeba usunąć ostatni człon czyli InProcServer32 z rejestru, i restarcik systemu
. Teraz moźna usuwać dowoli , jedyna wada tego sposobu to to, źe jak kliknie się film prawym/właściwości to na zakładce podsumowanie nic nie pokaźe – ale po co to komu.

PS. Przed uźyciem regedit zapoznaj się z ulotką lub skonsultuj z lekarzem lub farmaceutą
Czyt. Zrób kopię klucza/lub przywracanie systemu.
Bobi
Dodano
09.10.2004 19:12:54
repsky:
Siemka jak masz nortona system worksa to moźesz spróbować wyczyśćić nim. bo jest tam narzędzie taki do usuwania uciąźliwych:) A jesli jest to folder osła do którego zasysasz to powienieneś wyłączyć osła:) POzdrawiam!!

Do usunięcia lepiej zmienic rozszezenie pliku z .avi na .xxx i mozna z nim robic co sie tylko chce :D
A z uciązliwymi plikami (np f|^m.txt [nieprawidłowa nazwa pliku czy cus takiego]) mozna sobie poradzic zmieniając ich nazwe (tylko nie pamietam w jakim programie to robiłem, bo narazie mam spokój z tego typu plikami) :idea:
Salat3
Dodano
09.10.2004 18:50:05
Siemka jak masz nortona system worksa to moźesz spróbować wyczyśćić nim. bo jest tam narzędzie taki do usuwania uciąźliwych:) A jesli jest to folder osła do którego zasysasz to powienieneś wyłączyć osła:) POzdrawiam!!
repsky
Dodano
09.10.2004 11:02:50
Bobi_robert:

a ja myślałem źe coś poknociłem :)
Grief:
A próbowałeś wyłączać procesy (Alt + Ctrl + Del) które mogą uźywać tego pliku :?:

wszystko co sie dało wyłączyłem.

Jak tak dalej pójdzie z tym XP to chyba wróce do 98se
Dzięki wielkie Bobi_robert za link
Pozdrawiam
Salat3
Dodano
09.10.2004 01:55:52
A próbowałeś wyłączać procesy (Alt + Ctrl + Del) które mogą uźywać tego pliku :?:
Grief
Dodano
09.10.2004 01:32:05
Salat3
Dodano:
09.10.2004 01:20:51
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1