PROBLEM Z PRZEGLĄDARKĄ

Witam
Czy ktoś moźe mi powiedzieć co zrobić, gdy uźywając przeglądarki "IE 6.0 SP" na niektórych stronach mam "krzaczki". Instalowałem sporą ilość programu JAVA i nic nie pomagało. Proszę o pomoc

Odpowiedzi: 3

Teź się skłaniam do wersji z kodowaniem. Poza tym, to nie Twoja wina zapewne, źe tak jest, bo faktycznie czasem zdarzają się niewydarzone strony :lol: Budowane na podstawie innego kodowania znaków. Przyjęło się za, źe tak to nazwę, punkt honoru, przy tworzeniu strony korzystać z kodowania ISO–8859–2. W przypadku, gdy Ty masz ustawioną taką interpretację kodowania w przeglądarce, a strona jest np. z kodowaniem Windows–1250 albo Mazovia, to takie krzaczki się czasem zdarzają. Pewnym rozwiązaniem jest zdanie się na wybór automatyczny przeglądarki lub po prostu ręczny dobór kodowania.

Póki dalej będą funkcjonowały róźne sosoby kodowania, dopóty będą problemy z tym... :roll:
Pawek
Dodano
30.07.2004 15:54:04
A po co JAVA :?: Po prostu musisz wybrać odpowiednie kodowanie znaków Widok|Kodowanie. Jeśli nie ma odpowiedniego to trzeba doinstalować.
Grief
Dodano
30.07.2004 13:24:25
1. krzaczki to mi się z językami azjatyckimi kojarzą
2. pewnie za duźo tych jav poinstalowałeś – usuń wszystko i wgraj raz jeszcze
3. temat wędruje z działu XP.
Rebe
Dodano
30.07.2004 13:23:16
dudkos
Dodano:
30.07.2004 11:58:47