problem z protokołem tcp\ip

witam mam taki problem ze nie moge zainstalowac protokołu tcp\ip.Moze napisze o co chodzi.Korzystam z modemu,mialem problem z połaczeniem,wypisywało mi źe serwer zdalny nie odpowiada,zadzwonilem do swojego usługodawcy,ten kazał mi przeinstalowac protokoły tcp\ip .Zabrałem sie do dzieła.Start>akcesoria>komunikacja>połaczenie sieciowe
pokazuje sie okienko w którym widac ikonke skrutu do połaczenia ,prawoklik wchodze na własciwosci nastepnie przechodze na zakładke sieć.Tam mam poszczgólne protokoły i usługi mozna je odinstalowac i zainstlowac.Odnajduje interesujacy mnie protokół tcp\ip podswietlam go lewym kliknieciem i nie uaktywnia mi sie opcja odinstaluj,tylko zainstaluj,a wiec próbuje instalowac,oczywiscie w napedzie jest płyta z systemem.Wyswietla mi sie komunikat ze nie moze znalezc pliku,i abym klikną na ok,a nastepnie przeszukal napedy,wybieram z listy odpowiedni naped i nadal nie moze znalezc pliku.Próbowałem tez instalowac to tak,ze uruchamialem płyte z systemem nastepnie zainstaluj opcjonalne składniki systemu,i sie niby instaluje ,ale tego protokolu i tak nie ma.Jaki to jest plik ,jak sie nazywa i gdzie on ma byc ,moze gdzies go mam na dysku?Jak mam zainsalowac te protokoły?przez to mam wielki problem z łączeniem sie z internetem.W sumie to on gdzies musi byc bo teraz pisze ten post ze swojego komputera.

Odpowiedzi: 6

usuń TCP\IP z rejsetru start=>> uruchom=>> regedit
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Winsock
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\WinSock2

usuń i zresetuj kompa i gdzie spróbuj zainstalować ponownie dany protokół
kamaa
Dodano
20.12.2005 00:24:30
trafic:
Odnajduje interesujacy mnie protokół tcp\ip podswietlam go lewym kliknieciem i nie uaktywnia mi sie opcja odinstaluj,tylko zainstaluj
No i tak ma byc. Jesli chcesz zainstalowac na nowo, usun swoje polaczenie sieciowe i utworz nowe.
Sam protokol mozesz odswierzyc z Uruchom:
netsh int ip reset c:\tcp.txt

IMO to nie bedzie wina protokolu. Poprawnie skofigurowales polaczenie ? Numer, haslo, itd...
EL NINO
Dodano
19.12.2005 14:14:08
Spróbuj zresetować i przywrócic domyslne ustawienia TCP/IP. Po tym moze byc konieczne ponowne skonfigurowanie połaczenia. Wpisz w wiersz polecenia
netsh winsock reset catalog
wojtt
Dodano
19.12.2005 14:12:18
Spróbuj zresetować i przywrócic domyslne ustawienia TCP/IP. Po tym moze byc konieczne ponowne skonfigurowanie połaczenia. Wpisz w wiersz polecenia
wojtt
Dodano
wojtt
Dodano
pisze na poczatku ze jest to połaczenie modemowe,wczesniej zapomnialem napisac pare waznych informacji :system xp profesional z sp2,modem pentagram,a problem polega na tym ze przy próbie połączenia wyswietla mi sie komunikat ,ze serwer zdalny nie odpowiada,a wiec cos jest nie tak z komunikacja miedzy moim komputerem a serwerem,mój usługodawca polecil mi przeinstalowac protokoły,ale z tym jest problem,bo nie chce mi ich automatycznie znalezc na plycie instalacyjnej,dlatego pytalem gdzie one sa.
trafic
Dodano
19.12.2005 13:51:49
trafic
Dodano:
19.12.2005 13:10:18
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1