Problem z projektorem....
Witam.
Posiadam laptopa HP, i projektor HP.
I kiedy chce polaczyc projektor z laptopem przez lacze monitorowe – kablem SVGA – rzutnik nie chce wykryc laptopa.
Sprawdzalem czy to nie jest wina wyjscia w rzutniku i laptopie.
Rzutnik dziala poprawnie kiedy podlaczam pod PC a out w laptopie dziala kiedy podlaczam monitor.
PS. Kiedys wszystko dzialalo poprawnie ale po (chyba formacie) nie chce dzialac.
PS2. Czasem pokazuje sie obraz w czasie logowania ale to na chwilke i to z jakims paskiem na srodku ekranu.
Jezeli chcecie jakis dodatkowych danych piszcie...
Posiadam laptopa HP, i projektor HP.
I kiedy chce polaczyc projektor z laptopem przez lacze monitorowe – kablem SVGA – rzutnik nie chce wykryc laptopa.
Sprawdzalem czy to nie jest wina wyjscia w rzutniku i laptopie.
Rzutnik dziala poprawnie kiedy podlaczam pod PC a out w laptopie dziala kiedy podlaczam monitor.
PS. Kiedys wszystko dzialalo poprawnie ale po (chyba formacie) nie chce dzialac.
PS2. Czasem pokazuje sie obraz w czasie logowania ale to na chwilke i to z jakims paskiem na srodku ekranu.
Jezeli chcecie jakis dodatkowych danych piszcie...
Odpowiedzi: 9
JN:
Wszystko to teoria,poniewaź nie miałem z rzutnikiem styczności.
Teoria to fakt, bo s–video i out–vga (te monitorowe wyjscie w lap)dziala inaczej.
TZN. projektor ma mozliwos podlaczenia tez przez s–video i wszystko dziala poprawnie, ale jakos obrazu jest o wiele gorsza:(.
Juz robilem to ze sterownikami odinstalowalem i ponownie zainstalowalem ale to nic nie dalo....
Zobacze jeszcze menadzer uzadzen jak go wykrywa.
Dzieki za info.
tomasz_z
Nie ma rzeczy banalnych (od dluzszego czasu, zauwazylem ze to prawda :)
witam,
moze to banalne, ale czy po podlaczeniu projektora probowales nacisnac: klawisz "FN" lub "Funktion" + "F5".
To zwykle kombinacja dziala na wiekszosci laptopow.
Moze to oczywiste co pisze – ale nie pisal tu nikt tego.
Pozdrawiam
moze to banalne, ale czy po podlaczeniu projektora probowales nacisnac: klawisz "FN" lub "Funktion" + "F5".
To zwykle kombinacja dziala na wiekszosci laptopow.
Moze to oczywiste co pisze – ale nie pisal tu nikt tego.
Pozdrawiam
Stery do grafiki musisz ewentualnie ściągnąć z serwera HP idealnie do twojego modelu lapa i karty grafiki,te uniwersalne ATI nie działają z tymi kartami w lapach.
Pamiętaj o prawidłowej instalacji,najpierw odinstaluj te co masz,najlepiej programem deinstalującym z płyty CD,dopiero instaluj nowe,ale jeśli chodził na oryginale to nie kombinuj – ewentualnie je przeinstaluj.
Sprawdź dokładnie opcje sterownika,moźe trzeba tak skonfigurować jak wyświetlanie na dodatkowym monitorze.
http://solar.blurp.org/tvout.html
Teoretycznie jak pracuje monitor powinien i rzutnik, z tym źe podejrzewam źe rzutnik korzysta z innych wyjść gniazda.
Jak podłączysz projektor to lap go wykrywa jako nowe urządzenie.
Sprawdź menadzer urządzeń i zobacz jak rzutnik się instaluje – jako co,moźe trzeba go odinstalować w menadzeźe restart lapa i zobacz.
Bo moźe coś z gniazdem w lapie.
Zadzwoń do serwisu HP i podpytaj o problemie.
Pamiętaj o prawidłowej instalacji,najpierw odinstaluj te co masz,najlepiej programem deinstalującym z płyty CD,dopiero instaluj nowe,ale jeśli chodził na oryginale to nie kombinuj – ewentualnie je przeinstaluj.
Sprawdź dokładnie opcje sterownika,moźe trzeba tak skonfigurować jak wyświetlanie na dodatkowym monitorze.
http://solar.blurp.org/tvout.html
Teoretycznie jak pracuje monitor powinien i rzutnik, z tym źe podejrzewam źe rzutnik korzysta z innych wyjść gniazda.
Jak podłączysz projektor to lap go wykrywa jako nowe urządzenie.
Sprawdź menadzer urządzeń i zobacz jak rzutnik się instaluje – jako co,moźe trzeba go odinstalować w menadzeźe restart lapa i zobacz.
Bo moźe coś z gniazdem w lapie.
Zadzwoń do serwisu HP i podpytaj o problemie.
Posiadam, te ktore byly z kompem razem, jest to CD ze wszystkimi sterownikami i programami do kompa
i sa tam tez sterowniki do mojej karty.
Ale ja sciagam z neta sterowniki i chce je zainstalowac to nie moge....
i sa tam tez sterowniki do mojej karty.
Ale ja sciagam z neta sterowniki i chce je zainstalowac to nie moge....
Czy masz zainstalowane sterowniki od karty graficznej?
Mogą być dowolne catalysty z ati.com
Mogą być dowolne catalysty z ati.com
Jest ustawione 1024X768 i 60 Hz i nadal nic :(
PS czy moze to byc jakis program lub cos w tym stylu, co uniemozliwia wyswietlania obrazu?
PS. teraz zauwazylem ze kiedy komp jest na "poziomi" wybierania profilu uzytkownika to obraz jest. ale z tym bleddem :(
PS czy moze to byc jakis program lub cos w tym stylu, co uniemozliwia wyswietlania obrazu?
PS. teraz zauwazylem ze kiedy komp jest na "poziomi" wybierania profilu uzytkownika to obraz jest. ale z tym bleddem :(
Ten rzutnik obsługuje rozdzielczość do 1280x1024, takźe musisz zwrócić uwage na wybór źródła. Sprawdź czy jest wszystko dobrze ustawione.
Co do płyty to jest ale nie ze sterownikami lub oprogramowaniem ale z instrukcja obslugi (w kilku jezyk PS jest tez i POLSKI {projektor jest z USA})
Ok moze podam dokladne dane:
RZUTNIK:
HP vp6111
Laptop:
HP pavilion ze4600
k. graficzna to: RADEON IGP 320M
Ok moze podam dokladne dane:
RZUTNIK:
HP vp6111
Laptop:
HP pavilion ze4600
k. graficzna to: RADEON IGP 320M
Nie znam się zabardzo na rzutnikach, nigdy w łapkach nie miałem.
Czy twój rzutnik posiada jakieś sterowniki? Czasami wraz z monitorem (CRT lub LCD) dostaje się płyte ze sterownikami, prawdopodobne źe takźe twój rzutnik posiada takową – to moźe być sedno sprawy.
Czy twój rzutnik posiada jakieś sterowniki? Czasami wraz z monitorem (CRT lub LCD) dostaje się płyte ze sterownikami, prawdopodobne źe takźe twój rzutnik posiada takową – to moźe być sedno sprawy.
Strona 1 / 1