Problem z projektorem....

Witam.

Posiadam laptopa HP, i projektor HP.
I kiedy chce polaczyc projektor z laptopem przez lacze monitorowe – kablem SVGA – rzutnik nie chce wykryc laptopa.

Sprawdzalem czy to nie jest wina wyjscia w rzutniku i laptopie.

Rzutnik dziala poprawnie kiedy podlaczam pod PC a out w laptopie dziala kiedy podlaczam monitor.

PS. Kiedys wszystko dzialalo poprawnie ale po (chyba formacie) nie chce dzialac.

PS2. Czasem pokazuje sie obraz w czasie logowania ale to na chwilke i to z jakims paskiem na srodku ekranu.

Jezeli chcecie jakis dodatkowych danych piszcie...

Odpowiedzi: 9

JN:

Wszystko to teoria,poniewaź nie miałem z rzutnikiem styczności.

Teoria to fakt, bo s–video i out–vga (te monitorowe wyjscie w lap)dziala inaczej.

TZN. projektor ma mozliwos podlaczenia tez przez s–video i wszystko dziala poprawnie, ale jakos obrazu jest o wiele gorsza:(.

Juz robilem to ze sterownikami odinstalowalem i ponownie zainstalowalem ale to nic nie dalo....

Zobacze jeszcze menadzer uzadzen jak go wykrywa.
Dzieki za info.

tomasz_z
Nie ma rzeczy banalnych (od dluzszego czasu, zauwazylem ze to prawda :)
fr0g
Dodano
22.04.2005 07:47:21
witam,
moze to banalne, ale czy po podlaczeniu projektora probowales nacisnac: klawisz "FN" lub "Funktion" + "F5".

To zwykle kombinacja dziala na wiekszosci laptopow.

Moze to oczywiste co pisze – ale nie pisal tu nikt tego.

Pozdrawiam
tomasz_z
Dodano
21.04.2005 22:12:27
Stery do grafiki musisz ewentualnie ściągnąć z serwera HP idealnie do twojego modelu lapa i karty grafiki,te uniwersalne ATI nie działają z tymi kartami w lapach.
Pamiętaj o prawidłowej instalacji,najpierw odinstaluj te co masz,najlepiej programem deinstalującym z płyty CD,dopiero instaluj nowe,ale jeśli chodził na oryginale to nie kombinuj – ewentualnie je przeinstaluj.

Sprawdź dokładnie opcje sterownika,moźe trzeba tak skonfigurować jak wyświetlanie na dodatkowym monitorze.

http://solar.blurp.org/tvout.html

Teoretycznie jak pracuje monitor powinien i rzutnik, z tym źe podejrzewam źe rzutnik korzysta z innych wyjść gniazda.

Jak podłączysz projektor to lap go wykrywa jako nowe urządzenie.

Sprawdź menadzer urządzeń i zobacz jak rzutnik się instaluje – jako co,moźe trzeba go odinstalować w menadzeźe restart lapa i zobacz.

Bo moźe coś z gniazdem w lapie.

Zadzwoń do serwisu HP i podpytaj o problemie.

Wszystko to teoria,poniewaź nie miałem z rzutnikiem styczności.
JNJN
Dodano
21.04.2005 20:29:35
Posiadam, te ktore byly z kompem razem, jest to CD ze wszystkimi sterownikami i programami do kompa
i sa tam tez sterowniki do mojej karty.

Ale ja sciagam z neta sterowniki i chce je zainstalowac to nie moge....
fr0g
Dodano
21.04.2005 18:55:50
Czy masz zainstalowane sterowniki od karty graficznej?
Mogą być dowolne catalysty z ati.com
spiderko
Dodano
21.04.2005 17:50:34
Jest ustawione 1024X768 i 60 Hz i nadal nic :(

PS czy moze to byc jakis program lub cos w tym stylu, co uniemozliwia wyswietlania obrazu?

PS. teraz zauwazylem ze kiedy komp jest na "poziomi" wybierania profilu uzytkownika to obraz jest. ale z tym bleddem :(
fr0g
Dodano
21.04.2005 17:35:34
Ten rzutnik obsługuje rozdzielczość do 1280x1024, takźe musisz zwrócić uwage na wybór źródła. Sprawdź czy jest wszystko dobrze ustawione.
spiderko
Dodano
21.04.2005 16:38:27
Co do płyty to jest ale nie ze sterownikami lub oprogramowaniem ale z instrukcja obslugi (w kilku jezyk PS jest tez i POLSKI {projektor jest z USA})

Ok moze podam dokladne dane:

RZUTNIK:
HP vp6111

Laptop:
HP pavilion ze4600
k. graficzna to: RADEON IGP 320M
fr0g
Dodano
21.04.2005 16:22:13
Nie znam się zabardzo na rzutnikach, nigdy w łapkach nie miałem.
Czy twój rzutnik posiada jakieś sterowniki? Czasami wraz z monitorem (CRT lub LCD) dostaje się płyte ze sterownikami, prawdopodobne źe takźe twój rzutnik posiada takową – to moźe być sedno sprawy.
spiderko
Dodano
21.04.2005 15:05:26
fr0g
Dodano:
21.04.2005 10:53:35
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1