Problem z programem do konwersji! (pomożecie?)
Na pewno każdy z Was wklejał napisy do filmów. I za pewna zna Virtual Dub, otóż korzystałem z tego tutorialu jak to zrobić: http://www.cdrinfo.pl/cdr/artykuly/psx/psx.php
Jednak jak przy innych filmach wszystko było w porządku, to przy obecnym mam problem, otóż program dokleja napisy, ale nie może zapisać dźwięku, mimo tego, że wybieram spośród kilkudziesięciu kodeków. Wyskakuje mi ów błąd:
Ogólnie zapisuje mi się film, tylko gdy wyłącze by także przekonwertował dźwięk. Ściągnąłem mase kodekó Audio i także nic nie osiągnąłem przez to. Jak rozwiązać ten problem?
Także gdy chce wyciągnąć sam dźwięk z filmu przy pomocy innego programu to wyciągnięty dźwięk jest rozciiiiiiiiągnięęęęty.....
Albo ma inną długość niż klip (co dziwne, bo nie wyczuwam róznicy)
Odpowiedzi: 1
+
Dodanie napisów do filmu AVI w programie Auto Gordian Knot,
Rekompresja plików AVI za pomocą Avi ReComp (+nakładanie napisów).
<p>GSpot'owi niczego nie brakuje, mam wszystkie kodeki.</p> <p> </p> <p><b>1-</b>wkleiłem napisy na stałe do filmu i zapisałem lecz bez dźwięku<br><b>2-</b>prubowałem to zrobić instalując wszelkie kodeki Audio-Video i nic<br><b>3-</b>Prubowałem na komputerz ekolegi (w końcu miał wolną chatę i jego ojsciec nie zajmował PC)<br><b>4</b>-z dźwiękiem okazała sie lipa więc prubowałem różnego rodzaju extraktorów (cholera, całe multum!) i żadnego efektu, albo mi zacinało, albo wyciągnięt amuzyka była rozciągnięta... wogóle zajmowała mniej czasu niż film, dziwne....!<br><b>5</b>-pozostała tandetna metoda przystawienia mikrofonu i nagrania z głośników (jednak mojemu progrmaowi do obróbki Windows Movie Maker coś <b>/<i>cenzura/</i></b> i nie moge nagrać narracji (dźwięków używając mikrofon)<br><b>6-</b>także cały PC był od nowa "stawiany" ze wszystkimi kodekami itp i <b><i>/cenzura/</i></b> dało! (ale skoro u kumple taki sam efekt to coś <i>/cenzura/</i> ale dziwne dla mnie)<br><b>7</b>-gdy już przeczekałem nagrywając (przebrnąłem co i tak gówno dało przez Adobe Premiere - program potrafiący wszystko, a jednak nie wszystko jak się okazało) to gdy wyciągnięta zapisana muzyka (bo nie mogłem nawet zapisac samego dźwięku z tego filmu!) zaimportowałą się to <i><b>/cenzura/</b></i> teraz (co przedtem nic się takiego nie działo) wyskakuje mi jakiś idiotyczny błąd w WMM, że "Nie można zaimportowac klipu gdyz wyłącozne jest pole automatyczneog pobierania kodeków" .... co jest oczywiście g... prawda!</p> <p>Zainstalowałęm pakiet i teraz zaimportowało mi klipyw Windows Movie Makerze, lecz nie moge ich edytować (na lini czasu, gdy włączam "PLAY" przesów asię suwak, ale nie widac obrazu w podglądzie :/</p> <p>Ja pie............ kompatybilność! ;(</p><p> </p><p><b><i>Bunch . Ostrzegam .Forum to miejsce publiczne . Wulgaryzmy nie będą tolerowane. Następnym razem nie będę usuwał pojedyńczych wyrazów, tylko cały temat poleci w kosmos.</i></b> </p><p><b><i>=Seeker= </i></b></p>
Niestety nie moge Ci pomóc.<BR><BR>Sam sobie wprawadzasz bajzel w systemie instalując 'wszelkie' kodeki.<BR><BR>Nie podajesz informacji o pliku wideo.<BR>Nie wiadomo w jakim formacie jest dźwięk, ani też czy w ogóle plik nie jest uszkodzony.<BR><BR>Cóż... wyłączam subskrypcję tego tematu...<BR>