Problem Z Procesorem VIA 800Mhz i Grafiką

Witam. Mam płytę PC PARTNER AP133AS1 s370 do której wsadziłem procesor Via Samael2 800Mhz i GeForcea 2
Przez chwilę wszystko grało,później wziąłem się za podkręcanie procka...850 działał...wyźej juź kom się nie włączał,no to reset biosa...wydawałoby się,źe wszystko będzie ok,ale niestety... Windows jakoś chodzi,ale przy włączeniu jakiejkolwiek gry wyskakuje niebieski ekran: zrzucanie pamięci coś tam coś tam,a na dole,źe ma problem z plikiem nv4_disp.dll czyli z grafiki. W tym momencie komp do restartu. Próbowałem wszystkiego...Instalacja Windy,grzebanie w biosie,pamięć i nic.
Gdy zmieniłem procka na Celerona 400 wszystko gra.
Wiem,źe płyta obsługuje mnoźnik do 8x i magistalę ma do 133MHz więc nie powinna mieć problemu z prockiem. Jakiś pomysł co jest nie tak??

Odpowiedzi: 2

co do sterowników to ściągnąłem najnowsze ze strony Nvidii.
Płyta obsługuje AGP x2 i karta teź jest x2 z tego co pamiętam. Co jeszcze–sam nie wiem :(
Melvin
Dodano
01.08.2005 00:42:29
ma problem z plikiem nv4_disp.dll czyli z grafiki
Próbowałem wszystkiego...Instalacja Windy,grzebanie w biosie,pamięć i nic

nie źebym się czepiał ,ale w tej wyliczance zabrakło mi najwaźniejszej informacji – o próbach zmiany sterowników karty.

PS.
Zadałbym jeszcze ze dwa pytania, ale ...... moźe sam się domyslisz na jakie tematy.
Rebe
Dodano
30.07.2005 10:30:13
Melvin
Dodano:
30.07.2005 02:41:19
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1