Problem z Power DVD 6

:cry: Mam WXPHE, Power DVD 5. Zainstalowałem triala PDVD 6 z płytki "Chipa". Wydawało się, źe wszystko jest OK. Po włoźeniu płyty DVD do napędu płyta uruchamia się ( słuchać w napędzie ), jednak wyświetla się komunikat : Wystąpił problem z aplikacją Power DVD 6 i zostanie ona zamknięta.
Sprawdzałem w raporcie błędów aplikacji : jest komunikat tej treści ( niepełna ): "aplikacja powodująca błąd :plik dvd ...coś tam". Plik ten zlokalizowałem w eksploratorze PDVD 6 i próbowałem go zastąpić analogicznym plikiem z PDVD5. Teź nie działa, ale nie ma juź komunikatu o błędzie. Power DVD 5 działa bez zarzutu, jednak zaleźy mi na "szóstce". Poradźcie co zrobić, oprócz odcięcia sobie głowy ( po co mi 2 d...? )

Nie mam dostępu do internetu i piszę z innego kompa

Odpowiedzi: 16

Jest 06.55 dnia 8. stycznia Roku Pańskiego 2005. Mogę iść spać i tak niniejszym czynię, co następuje.
oper.w.s.
Dodano
08.01.2005 07:56:59
Dzięki, zatrybiłem juź po wysłaniu posta.
oper.w.s.
Dodano
07.01.2005 19:16:12
archiwum gadu–gadu np. czy archiwum outlook expressa – one są umiejscawiane w profilu uźytkownika.
Rebe
Dodano
07.01.2005 19:09:26
Napisałem, źe jestem jescze green, a Ty mi o jakichś gg i innych OE wypisujesz. Sprecyzuj o co biega. I tak se odetne. Ahoj !
oper.w.s.
Dodano
07.01.2005 19:06:41
Instaluj na świeźo – więcej roboty, ale masz pewność co robisz. Z tą kopią to moze być róźnie, bo jeźlei zostały tam i windowsowe pliki to będzie niezgodnosć wersji systemu – jeźeli była robiona juź po SP2.
Zaloguj się jako administrator i powywalaj stare profile – ew. sobie jakie archiwa gg czy innego OE poprzenoś.
Rebe
Dodano
07.01.2005 18:48:05
Powiedz lepiej Rabi ( ja jestem jeszcze green z pewnych tematów ), czy po reinstalce programy które nie zostały usunięte, ale nie chcą działać, wywalić, czy mogę je nadpisać. Wiadomo, źe wszystko z documents and settings i pulpitu poszło....Moźe lepiej wyczyścić wszystko do zera. Mam backup zrobiony w Nero na 4 DVD–romach ( kopia jest z listopada ). Czy ona w czymś pomoźe? Jak system padł, to miałem SP 2, teraz nie chcę go instalować.

Najniźsze ukłony !!
oper.w.s.
Dodano
07.01.2005 18:41:45
Tys prowda. Teroski jest ino jeden
oper.w.s.
Dodano
07.01.2005 18:35:24
Teź nie iwem, bo jak Ci odpowiadałem to był jeden ...... i tera teź jest :wink:
Rebe
Dodano
07.01.2005 18:33:28
Sholem alejhem. Mógłbyś jednak konstruktywniej i bardziej optymistycznie odpowiedzieć. Ale i tak se odetne.
oper.w.s.
Dodano
07.01.2005 18:33:20
Nie wiem w jaki sposób ten sam post znalazł się na forum 3 razy. Wysłałem tylko raz.Sie mano.
oper.w.s.
Dodano
07.01.2005 18:30:04
oper.w.s.:
Co Wy byście zrobili w tej sytuacji..

Sam sobie doskonale radzisz do takiej
oper.w.s.:

Chyba jednak se odetnę.

konkluzji dochodząc :wink:
Rebe
Dodano
07.01.2005 18:28:48
:cry: Chłopy !!! Wasze rady zawsze są pomocne. Poprzednie moje tematy postów straciły całkowicie aktualność. Byłem zbyt gorliwy i... reinstalka XP–eka. Matoły są wśród nas ( mówię o sobie ! ) Nadgorliwość jest gorsza od.... Chciałem zainstalować nową grę i posłusznie – zgodnie z poleceniem instalatora wyłączyłem wszystkie programy z autorunu. Równieź to, co odpowiada za logowanie ( debil !!! ). System był zabezpieczony hasłem i z BIOSU nie dało rady wejść nawet w trybie awaryjnym. Po zalogowaniu od razu się wylogowywało i tak w koło. Reinstal juź zrobiłem. Co Wy byście zrobili w tej sytuacji. Moźe to był błąd. Teraz ze 2 weeki trzeba będzie wszystko odtwarzać. Trzymajta się. Chyba jednak se odetnę.
oper.w.s.
Dodano
07.01.2005 18:25:29
Wgrałem tę czasowkę i chodziła normalnie.
EL NINO – tym razem to raczej nie kodek – chyba, źe ich nadmiar kłuci sie z tym co PDVD sam wgrywa. Prędzej bym się na jakiś konflikt innego typu nastawiał.
oper.w.s. – póki co nic sobie nie ucinaj – czy po instalacji uruchamiał się test i czy go przeprowadziłeś?
Rzuć teź okiem w dxdiag czy nei ma tam źadnych błędów i – o ile nie masz – zainstaluj najnowszą paczkę.

Dobrze teź by było byś cały komunikat o błedzie w logu widoczny podał.
Rebe
Dodano
04.01.2005 08:15:16
Dzięki za info i dobre chęci. Skąd wziąć kodek, o ile to faktycznie jego brak powoduje zamykanie programu.
oper.w.s.
Dodano
04.01.2005 00:02:35
Chyba Ci nie pomoge, ale zawsze w przypadku wystepowania podobnych bledow w programach typu BestPlayer czy innych sluzacych do ogladania filmow, winny okazywal sie kodek. Czy to niewlasciwy, czy tez brakujacy. Moze warto pojsc w tym kierunku ?
EL NINO
Dodano
03.01.2005 21:57:04
Marcin, chyba nie tędy droga. Sprawdzałem PDVD z "PC Worlda". Teź nie działa. Dzięki za dobre chęci.
oper.w.s.
Dodano
03.01.2005 19:28:03
oper.w.s.
Dodano:
03.01.2005 19:03:46
Komentarzy:
16
Strona 1 / 1