Problem z Power DVD 6
:cry: Mam WXPHE, Power DVD 5. Zainstalowałem triala PDVD 6 z płytki "Chipa". Wydawało się, źe wszystko jest OK. Po włoźeniu płyty DVD do napędu płyta uruchamia się ( słuchać w napędzie ), jednak wyświetla się komunikat : Wystąpił problem z aplikacją Power DVD 6 i zostanie ona zamknięta.
Sprawdzałem w raporcie błędów aplikacji : jest komunikat tej treści ( niepełna ): "aplikacja powodująca błąd :plik dvd ...coś tam". Plik ten zlokalizowałem w eksploratorze PDVD 6 i próbowałem go zastąpić analogicznym plikiem z PDVD5. Teź nie działa, ale nie ma juź komunikatu o błędzie. Power DVD 5 działa bez zarzutu, jednak zaleźy mi na "szóstce". Poradźcie co zrobić, oprócz odcięcia sobie głowy ( po co mi 2 d...? )
Nie mam dostępu do internetu i piszę z innego kompa
Sprawdzałem w raporcie błędów aplikacji : jest komunikat tej treści ( niepełna ): "aplikacja powodująca błąd :plik dvd ...coś tam". Plik ten zlokalizowałem w eksploratorze PDVD 6 i próbowałem go zastąpić analogicznym plikiem z PDVD5. Teź nie działa, ale nie ma juź komunikatu o błędzie. Power DVD 5 działa bez zarzutu, jednak zaleźy mi na "szóstce". Poradźcie co zrobić, oprócz odcięcia sobie głowy ( po co mi 2 d...? )
Nie mam dostępu do internetu i piszę z innego kompa
Odpowiedzi: 16
Jest 06.55 dnia 8. stycznia Roku Pańskiego 2005. Mogę iść spać i tak niniejszym czynię, co następuje.
Dzięki, zatrybiłem juź po wysłaniu posta.
archiwum gadu–gadu np. czy archiwum outlook expressa – one są umiejscawiane w profilu uźytkownika.
Napisałem, źe jestem jescze green, a Ty mi o jakichś gg i innych OE wypisujesz. Sprecyzuj o co biega. I tak se odetne. Ahoj !
Instaluj na świeźo – więcej roboty, ale masz pewność co robisz. Z tą kopią to moze być róźnie, bo jeźlei zostały tam i windowsowe pliki to będzie niezgodnosć wersji systemu – jeźeli była robiona juź po SP2.
Zaloguj się jako administrator i powywalaj stare profile – ew. sobie jakie archiwa gg czy innego OE poprzenoś.
Zaloguj się jako administrator i powywalaj stare profile – ew. sobie jakie archiwa gg czy innego OE poprzenoś.
Powiedz lepiej Rabi ( ja jestem jeszcze green z pewnych tematów ), czy po reinstalce programy które nie zostały usunięte, ale nie chcą działać, wywalić, czy mogę je nadpisać. Wiadomo, źe wszystko z documents and settings i pulpitu poszło....Moźe lepiej wyczyścić wszystko do zera. Mam backup zrobiony w Nero na 4 DVD–romach ( kopia jest z listopada ). Czy ona w czymś pomoźe? Jak system padł, to miałem SP 2, teraz nie chcę go instalować.
Najniźsze ukłony !!
Najniźsze ukłony !!
Tys prowda. Teroski jest ino jeden
Teź nie iwem, bo jak Ci odpowiadałem to był jeden ...... i tera teź jest :wink:
Sholem alejhem. Mógłbyś jednak konstruktywniej i bardziej optymistycznie odpowiedzieć. Ale i tak se odetne.
Nie wiem w jaki sposób ten sam post znalazł się na forum 3 razy. Wysłałem tylko raz.Sie mano.
oper.w.s.:Co Wy byście zrobili w tej sytuacji..
Sam sobie doskonale radzisz do takiej
oper.w.s.:
Chyba jednak se odetnę.
konkluzji dochodząc :wink:
:cry: Chłopy !!! Wasze rady zawsze są pomocne. Poprzednie moje tematy postów straciły całkowicie aktualność. Byłem zbyt gorliwy i... reinstalka XP–eka. Matoły są wśród nas ( mówię o sobie ! ) Nadgorliwość jest gorsza od.... Chciałem zainstalować nową grę i posłusznie – zgodnie z poleceniem instalatora wyłączyłem wszystkie programy z autorunu. Równieź to, co odpowiada za logowanie ( debil !!! ). System był zabezpieczony hasłem i z BIOSU nie dało rady wejść nawet w trybie awaryjnym. Po zalogowaniu od razu się wylogowywało i tak w koło. Reinstal juź zrobiłem. Co Wy byście zrobili w tej sytuacji. Moźe to był błąd. Teraz ze 2 weeki trzeba będzie wszystko odtwarzać. Trzymajta się. Chyba jednak se odetnę.
Wgrałem tę czasowkę i chodziła normalnie.
EL NINO – tym razem to raczej nie kodek – chyba, źe ich nadmiar kłuci sie z tym co PDVD sam wgrywa. Prędzej bym się na jakiś konflikt innego typu nastawiał.
oper.w.s. – póki co nic sobie nie ucinaj – czy po instalacji uruchamiał się test i czy go przeprowadziłeś?
Rzuć teź okiem w dxdiag czy nei ma tam źadnych błędów i – o ile nie masz – zainstaluj najnowszą paczkę.
Dobrze teź by było byś cały komunikat o błedzie w logu widoczny podał.
EL NINO – tym razem to raczej nie kodek – chyba, źe ich nadmiar kłuci sie z tym co PDVD sam wgrywa. Prędzej bym się na jakiś konflikt innego typu nastawiał.
oper.w.s. – póki co nic sobie nie ucinaj – czy po instalacji uruchamiał się test i czy go przeprowadziłeś?
Rzuć teź okiem w dxdiag czy nei ma tam źadnych błędów i – o ile nie masz – zainstaluj najnowszą paczkę.
Dobrze teź by było byś cały komunikat o błedzie w logu widoczny podał.
Dzięki za info i dobre chęci. Skąd wziąć kodek, o ile to faktycznie jego brak powoduje zamykanie programu.
Chyba Ci nie pomoge, ale zawsze w przypadku wystepowania podobnych bledow w programach typu BestPlayer czy innych sluzacych do ogladania filmow, winny okazywal sie kodek. Czy to niewlasciwy, czy tez brakujacy. Moze warto pojsc w tym kierunku ?
Marcin, chyba nie tędy droga. Sprawdzałem PDVD z "PC Worlda". Teź nie działa. Dzięki za dobre chęci.
Strona 1 / 1