Problem z polskimi literami
Mam problem z polskimi literami w programach – po prostu nie sa one wyswietlane. Zamiast tego widze jakies "chinskie" krzaczki :( Mysle, ze to wina kodowania, ma ktos podobnie?? Jesli tak to co mam zrobic, zeby bylo wszystko ok?? Juz tak kiedys mialem, ale jakos "samo" sie naprawilo :P
Odpowiedzi: 7
Hehe, Windowsa to ja wiem jakiego mam :D
Jezyk polski programisty mam ciagle ustawiony.
Jezyk polski programisty mam ciagle ustawiony.
ustaw Język polski(programisty)
Na pewno masz win xp, a nie 98 ???
Na pewno masz win xp, a nie 98 ???
Mam tak w we wszystkich programach. Gadu–Gadu niby dziala dobrze, bo w nazwach kontaktow sa polskie litery, ale gdy wybieram katalog publiczny pisze miejoscowo.. i tu jakas dziwna litera.
A klawiature mam wybrana na polska, bo polskie znaki moge normalnie wpisywac, tylko nie dzialaja w programach :(
A klawiature mam wybrana na polska, bo polskie znaki moge normalnie wpisywac, tylko nie dzialaja w programach :(
Miałem taki sam problem z polskimi literami. :cry:
Ale to zrobiłem :D czy na pasku zadań masz klawiature?jeśli tak to kliknij na nią.i wibierz polski język
Ale to zrobiłem :D czy na pasku zadań masz klawiature?jeśli tak to kliknij na nią.i wibierz polski język
We wszystkich programach czy tylko w niektórych masz te krzaczki?
Wybrane jest kodowanie dla programow nieobslugujacych Unicode na "Polski" wiec powinno dzialac. Nie wiem co jest grane...
Panel sterowania –> Opcje regionalne i językowe.
Strona 1 / 1