problem z połączeniem wi–fi

Mam acera travelmate 4102 ma karte sieciową intela, kupiłem sobie drugą karte na usb D–LINKa.
całą sieć konfiguruje według porad el ninio przeczytałem juź mnóstwo postów tu i na infojamie ale nic nie skutkuje sieć nie działa. wyłączyłem firewalle i antywirusy ale to nic nie daje. Jedyne co uzyskałem to źe laptop pinguje Pc ale PC nie pinguje laptopa, kiedy wpisze z wiersza poleceń //nazwapc to w niego wejde ale to jedyny sposób bo grupy roboczej nie widać i otoczenia sieciowego tez. Chciałe udostępnic sobie neta mam go na neostradzie no ale nic to nie dało. wszystkie te same ustawienia z włączonymi firewallami działają na kablu. sieć robie typu ad–hoc. wszystko wykrywa i się łączy ale to tyle.prosze o pomoc

Odpowiedzi: 6

dyskietki nie mam konfigurowałem na wszelkie sposoby z netem i bez na flashu zrobiłem ale to ie działa. A co do aces pointa wywaliłem troche kasy na to usb wiec nie skorzystam, a po za tym usb łatwo przenieś a ja często się przemieszczam.
gacek777
Dodano
06.01.2006 00:56:58
TAK NA DYSKU USB– DA SIE ZAPISAĆ – CHOĆ – PWODZENIA JA PRÓBOWAŁEM – I NIC MI Z TEGA KREATORA NIE WYSZŁO
======
ale zamiast kupować karty wi–fi do kompa orac usb wf–fi do notebook–a moglś po poprostu kupić do kompa access piont–a i nie miałbyś najmniejszego problemu z skonfigurowaniem tego łącza wi–fi
Wielebny
Dodano
06.01.2006 00:35:52
TAK NA DYSKU USB– DA SIE ZAPISAĆ – CHOĆ – PWODZENIA JA PRÓBOWAŁEM – I NIC MI Z TEGA KREATORA NIE WYSZŁO
======
ale zamiast kupować karty wi–fi do kompa orac usb wf–fi do notebook–a moglś po poprostu kupić do kompa access piont–a i nie miałbyś najmniejszego problemu z skonfigurowaniem tego łącza wi–fi
Wielebny
Dodano
06.01.2006 00:35:52
wojtt:
EL NINO:
gacek, wejdz na laptopie do Polaczen sieciowych,... utworz na koncu dyskietke z ustawieniami, wloz dyskietke do stacjonarnego i odpal.

Ale na laptopie nie ma pewnie stacji dyskietek, chyba źe zewnetrzą :wink: :D

To teraz o ile mnie pamięć nie myli takie dane moźna zapisać na flaszu...
Egzek–JKD
Dodano
06.01.2006 00:16:10
EL NINO:
gacek, wejdz na laptopie do Polaczen sieciowych,... utworz na koncu dyskietke z ustawieniami, wloz dyskietke do stacjonarnego i odpal.

Ale na laptopie nie ma pewnie stacji dyskietek, chyba źe zewnetrzą :wink: :D
wojtt
Dodano
05.01.2006 23:59:42
gacek, wejdz na laptopie do Polaczen sieciowych, kliknij "Konfiguruj siec w domu lub malej firmie", poklikaj w odpowiednich miejscach kreatora, utworz na koncu dyskietke z ustawieniami, wloz dyskietke do stacjonarnego i odpal. Trudno bowiem po raz n–ty pisac to samo, pytac o to samo. Gdzies kurna robisz blad i tyle.
EL NINO
Dodano
05.01.2006 22:20:55
gacek777
Dodano:
05.01.2006 12:56:37
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1