Problem z połączeniem sie za pomocą pulpitu zdalnego

Mam problem z połączeniem sie poprzez pulpit zdalny z innym komputerem . Mój komputer jest w sieci lokalnej za firewallem. Takźe loguje sie najpierw przez puttyego ustawiajac tunel.Zestawiam połączenie i loguje sie na serwerze u mnie w pracy i jest oki.Problem pojawia sie wtedy gdy chce sie połaczyc z localhost:(jakiś port–tutaj uzywałem 3389).Wyskakuje mi komunikat ze nie moze zostać otworzona druga sesja z kosola , bo juz jedna jest otwarta.Problem w tym , iź wiem źe w ten sposób moźna sie połaczyć gdyź z innego kompa z innej sieci logowałem sie juz przez pulpit zdalny.
Uźywam WINXp proffesional , nie mam włączonego firewolla , jest skonfigurowany pulpit zdalny.Ale jakoś nie mogę sie zalogować??
Czy ktoś moźe wie w czym jest problem ??
Aha obydwa kompy korzystaja ze stałego łącza.
Moja karta sieciowa to standardowy często spotykany Realtek 8139 10/100 MB/s

Odpowiedzi: 1

Teraz moźe dokładniej opisze w jaki sposób chcę sie połaczyć.Moze to bardziej naswietli komus problem i nasunie jakieś rozwiązanie.

Ustawiam Puttego>
– zakładka Session:
wpisuje adres IP(komputera w pracy) , oraz port (w moim przypadku 4422), zaznaczony protokół SSH

– w zakładce Tunnels jako source port podaje :3387, a Destination mój (IP–k w pracy):3389

i loguje sie puttym do siebie w pracy na serwer i jest oki , wszystko gra , hasło wchodzi i jestem zalogowany.

Zostawiam odpalonego , połaczonego puttego w tle i uruchamiam Podłączanie pulpitu zdalnego:
wpisuje : localhost:3387

i wyskakuje mi komunikat :
Klient nie moze sie połączyć. Masz juz połączenie z konsola tego komputeraz. Nie moźna ustanowić nowej sesji konsoli .

Czy ktos wie w czym problem ??? bo ja chyba wyczerpalem pomysły . Z tym samym zestawieniem spokojnie łaczyłem sie z innego miejsca i wszystko szło oki . Nie wiem moźe to coś w ustawieniach mojej windy jest nie tak , chociarz jak sprawdzałem to wszystko jest na swoim miejscu :) , firewalla tez nie mam właczonego. NIe wiem moźe jakiejś biblioteki mi w windzie brakuje albo cos takiego. Nie chciałbym uciekać sie do formatu , nie znajac powodu dlaczego tak sie dzieje bo nie mam gwarancji źe po ten problem sie nie pojawi , takźe jeśli ktos ma jakis pomysł to chetnie wyprubuje .
rvir
Dodano
16.11.2005 20:38:58
rvir
Dodano:
16.11.2005 10:48:10
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1