Problem z polaczeniem sie do mojego serwera ftp/www

Witam

Mam taki problem, stawiam u siebie na kompie serwer ftp lub www. Ustawiam wszystko tak jak trzeba, no i podaje adres koledze.. on sie proboje polaczyc.. no i niemoze, dochodzi do tego ze sciaga liste plikow i nic wiecej nie pojdzie, a czasem nawet nie moze sie polaczyc.

Probowalem laczyc sie z roznych sieci, osobiscie mam sdi podzielone na 3 (komp z serwerem jest routerm i w windowsie na tym firewallu co jest wmontowany jest przekierownie portu 21 na tego lwasnie kompa) nikt nigdy zpoza mojej sieci niemoze sie polaczyc z ftp, czasem komus uda sie z www ale to jak raz stronka wejdzie to juz nic wiecej.

Spotkal sie ktos z takim problemem? wie ktos jak to mozna rozwiazac?

Odpowiedzi: 4

Poza portem 21 musisz miec otwarte porty na dane. Sam 21 to za malo. Poszukam, bo nie pamietam ktore to jeszcze byly.
EL NINO
Dodano
28.09.2003 23:28:33
Poza portem 21 musisz miec otwarte porty na dane. Sam 21 to za malo. Poszukam, bo nie pamietam ktore to jeszcze byly.
EL NINO
Dodano
28.09.2003 23:28:33
hm uzywam udostepnianie internetu windosowkiego na kompie ktory normalnie uzywam.. no i na nim ustawilem ze serwer ftp jest ustalony na kompie tym co jest router i odpowieddni port...

napisalem to przciez...
HiTeC
Dodano
28.09.2003 21:06:21
Na routerze teź musisz ustawić przekierowanie portów ftp na sowjego kompa.
SLAY3R
Dodano
28.09.2003 20:23:06
HiTeC
Dodano:
28.09.2003 16:29:50
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1