Problem z połączeniem do internetu
Witam wszystkich.
Jestem posiadaczem internetu w MULTIMEDIA wraz z telefonem.(czyli ten duży modem MOTOROLI o oznaczeniach SBV5121E).
Dotychczas internet podłączony był do komputera stacjonarnego z systemem XP.
Lecz dzisiaj sprawiłem sobie prezent w postaci laptopa Asusa F3SV (karta sieciowa Atheros L1 Gigabit Ethernet 10/100/1000Base-T Controller)
Po odłączeniu kabla od karty sieciowej w stacjonarnym podłączyłem ten kabel do odpowiedniego wejścia w laptopie(tkz. port sieci LAN RJ-45) Chwile czekania - trwa łączenie - siec niezidentyfikowana odpalam IE i oczywiscie nie działa
po sprawdzeniu czy wszystkie ustawiania są poprawne(automatyczne IP i DNS itp) sprobowałem ponownie z tym samym skutkiem.
Spróbowałem jeszcze z kablem USB i sterami do tego modemu pod viste lecz nic to nie dało
Zadzwonilem w koncu do MM i powiedzieli mi że z ich strony jest wszystko OK i w moim laptopku coś blokuje dostęp do neta.
Pomóżcie mi w znalezieniu co to.
Defendera po prawej na dole kliklem prawy i zamknij zapore wylączyłem probnego nortona odinstalowalem i dalej neta nie ma
pomocy !!!!!
Odpowiedzi: 2
Już wszystko działa
Chodziło chyba o to że w ustawieniach było coś zaznaczone jako Niestandardowe(łączenie z siecią). Przestawiałem to na OK i działa.
Teraz bym prosił o pomoc w tym że to sobie podłączyłem na USB i normalny kabel lan jest w stacjonarnym lecz net jest tylko przez USB.
Restartowałem itp i nic
Sieci jako takiej między tymi kompami też nie ma
Pomocy!!!
Nie wiem jak w twojej sieci ale w UPC trzeba zrestartowac modem kablowy (wył.na okolo 30 sec.)
Strona 1 / 1