Problem z połączeniem D–linka i karty sieciowej!
Witam wszystkich !!
Mam następujący problem poniewaź mam router D–linka DI624 i chce połączyć z nim mój komputer za pomocą LAN gdy podłączam wtyczki do kompa i do D–linka wszystko jest ok. na mojej karcie sieciowej (Karta 530TX) Dioda sie swieci na D–linku tez dioda sie swieci ze jest podłączenie LAN ale gdy chce wejść do panelu administracyjnego D–linka za pomocą http:// 192.XXX.XX.XXX to za źadne chiny nie chce wywołać tego!! Pokazuje ze taka strona nie istnieje!!
Aha dodam tylko ze próbowałem u kolegi na WINXP i wszystko chulało sprzęt był ten sam czyli D–link i karta a teraz chce zrobić to na WIN 98 i nic nie mogę się połączyć źaby skonfigurować D–linka!!
Nie wiem co moźe być przyczyna ze nie chce połączyć się z D–linka moźe mi ktoś pomoc!!??
Mam następujący problem poniewaź mam router D–linka DI624 i chce połączyć z nim mój komputer za pomocą LAN gdy podłączam wtyczki do kompa i do D–linka wszystko jest ok. na mojej karcie sieciowej (Karta 530TX) Dioda sie swieci na D–linku tez dioda sie swieci ze jest podłączenie LAN ale gdy chce wejść do panelu administracyjnego D–linka za pomocą http:// 192.XXX.XX.XXX to za źadne chiny nie chce wywołać tego!! Pokazuje ze taka strona nie istnieje!!
Aha dodam tylko ze próbowałem u kolegi na WINXP i wszystko chulało sprzęt był ten sam czyli D–link i karta a teraz chce zrobić to na WIN 98 i nic nie mogę się połączyć źaby skonfigurować D–linka!!
Nie wiem co moźe być przyczyna ze nie chce połączyć się z D–linka moźe mi ktoś pomoc!!??
Odpowiedzi: 2
Mialem do czynienia z D–Linkami,sprobujcie przelaczyc do innego slota,nie wiem tez jak to mozliwe,ale zdazylo mi sie ze sie gryzl z SB Live te karty sa pelne niespodzianek
karta sieciowa model dlink dfe530tx (dobrze wlozona wykryta przez windowsa niby wszystko gra) router jest taki jak wyzej dlink di624 w xp wlozylem karte odpalilem kompa bez zadnej wczesniejszej konfiguracji wpisalem w wyszukiwarke adres dlinka 192.168.0.1 i pokazalo sie okno z prosba o haslo (router resetowalem itd itp dopisywalem tez w tcp/ip adres jaki powinienem juz dostac na wstepie laczac sie z routerem 192.168.0.100...dalej nic teraz mam ustawione jak na poczatku automatycznie wszystko puste BRAMA konfiguracja wins ... aha w sieci mam wykazane karta sieciowa ,protokol tcp/ip ,klient sieci microsoft... + karta dial–up i protokol do niej dopisany (internet na modemie dziala jak widac) prosze niech mi ktos pomoze...mile widziany dokladny opis poniewaz robie to pierszy raz
z gory dzieki
z gory dzieki
Strona 1 / 1