Problem z poł. sie do internetu / Prosze pomóźcie szybko :(
Kupiłem noteboka i jest dziwna sytuacja .
Otoczenie sieciowe pokazuje mi komputery w sieci osiedlowej (czyli tak jakbym miał połączenie ) ale nie moge wyświetlać stron www .
Otoczenie sieciowe pokazuje mi komputery w sieci osiedlowej (czyli tak jakbym miał połączenie ) ale nie moge wyświetlać stron www .
Odpowiedzi: 5
Jezeli internet zakladali wczesniej, gdy miales tylko tego stacjonarnego, to jest tak jak pisal Judge. W ten sposob nie bedziesz mial internetu na tym laptopie. Musisz kupic albo router, albo druga sieciowke do tego stacjonarnego komutera i udostepnic internet z niego. Przeczytaj sobie posty w dziale Sieci na ten temat a dowiesz sie wszyskiego.
Jak instalowali mi internet do kompa to przychodzili i wpisywali jakieś róźne rzeczy .
no jak to nie wiesz ?
wpisywałeś ręcznie adres ip czy nie ?
bo być moźe jest tak, źe internet jest włączany dla określonego adresu MAC karty sieciowej.
A więc jeśli kupiłeś nowy komputer z nową kartą sieciową to nie połączysz się z internetem.
Musisz pogadać z adminem swojej sieci
wpisywałeś ręcznie adres ip czy nie ?
bo być moźe jest tak, źe internet jest włączany dla określonego adresu MAC karty sieciowej.
A więc jeśli kupiłeś nowy komputer z nową kartą sieciową to nie połączysz się z internetem.
Musisz pogadać z adminem swojej sieci
Zebym ja to wiedział.
A poza tym na normalnym kompie internet chodzi normalnie .
Moźe w xp zmienić na Opere ?
A poza tym na normalnym kompie internet chodzi normalnie .
Moźe w xp zmienić na Opere ?
Jakiego masz prowidera ?
Jak masz przydzielane Ip ?
Dynamicznie czy ustawienia wpisujesz ręcznie ?
Jeźeli dynamicznie ,to operator przydziela ustawienia widząc macadres twojej karty sieciowej.
Jeźeli ręcznie,to czy wszystko dobrze ustawiłeś ?
Jak masz przydzielane Ip ?
Dynamicznie czy ustawienia wpisujesz ręcznie ?
Jeźeli dynamicznie ,to operator przydziela ustawienia widząc macadres twojej karty sieciowej.
Jeźeli ręcznie,to czy wszystko dobrze ustawiłeś ?
Strona 1 / 1