Problem z podłączeniem napędu CD

Witam wszystkich,

Wiem, że to może być dla większości urzytkowników śmieszne dlatego chcem zaznaczyć, że jestem

początkującym użytkownikiem komputera.

Więc problem jest taki, że mam podłączony napęd DWD-ROM na seconadary master i wszystko jest cacy

ale jak podłączam napęd CD pod secondary slave to Bios nie wykrywa żadnego napędu ani DWD ani CD.

Jeśli z kolei podłącze CD pod primary slave to Bios nie widzi ani CD ani dysku twardego który jest podczepiony

pod primary master. Problem nie dotyczy nagrywarki CD ponieważ gdy podłącze ją w miejsce DWD

czyli secondary master to pracuje normalnie tylko wtedy nie widzi DWD.I tak gdy potrzebna mi jest nagrywarka

to muszę ją podłączyć a odłączyć DWD , później potrzebna mi jest DWD i z odwrotna operacje...Jest to

trochę wkurzające dlatego proszę o jakąś poradę jak prawidłowo podłączyć oba napędy.

pozdrawiam serdeczne :)

Odpowiedzi: 1

Przestaw zworkę CD z masters na slaw

Zobacz w biosie jak masz ustawione wykrywanie [ ustaw automatyczne ]

mysz 1
Dodano
29.09.2006 14:46:27
  • JNJN 29.09.2006 14:57:44

<p>Poczytaj:</p><p>&nbsp;<a href="http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=42381">MONTAŻ NAPĘD&Oacute;W</a><br />&nbsp;</p>

• ziben7 30.09.2006 21:46:47

<p>Dzięki za pomoc.Rady Myszaka pomogły, a link kt&oacute;ry zapodał JN też się przydał.</p><p>pozdrawiam i miłego weekendu życzę&nbsp;</p>

ziben7
Dodano:
29.09.2006 14:30:48
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1