problem z podłączeniem do Internetu
Nie moge podłączyć się do internetu, komputer łączy się z internetem przez modem (to się chyba nazywa DSL) w komputerze są 2 karty sieciowe.
Karty to dwa identyczne modele
Realtek RTZ 8139 Family PCI Fast Ethernet NIC
tą drugą karte Windows dla odruźnienia oznaczył (#2)
Jedna karta sieciowa słuźy do sieci lokalnej, druga do internetu, do podłączenia do internetu słurzy chyba ta z numerem #2. Windows wyświetla źe obie karty działają
poprawnie, ale Internet nie działa.
p.s. w komputerze chyba ktoś usunął protokuł TCP/IP :P
nie wiem jak to przywrócić :? [/i]
Karty to dwa identyczne modele
Realtek RTZ 8139 Family PCI Fast Ethernet NIC
tą drugą karte Windows dla odruźnienia oznaczył (#2)
Jedna karta sieciowa słuźy do sieci lokalnej, druga do internetu, do podłączenia do internetu słurzy chyba ta z numerem #2. Windows wyświetla źe obie karty działają
poprawnie, ale Internet nie działa.
p.s. w komputerze chyba ktoś usunął protokuł TCP/IP :P
Odpowiedzi: 10
nie wiem czy juź sobie poradziłeś czy nie
ale wrzuć sobie płytke z win xp
daj wykonaj polecenia dodatkowe i konfigurator sieci.
Proste jak budowa cepa a jak by czegoś brakowało w twoim winśmieciu to sobie doda.
Bonus jest taki źe to działa na wszystkich windowsach !!
Pozdro!!
ale wrzuć sobie płytke z win xp
daj wykonaj polecenia dodatkowe i konfigurator sieci.
Proste jak budowa cepa a jak by czegoś brakowało w twoim winśmieciu to sobie doda.
Bonus jest taki źe to działa na wszystkich windowsach !!
Pozdro!!
kamaz:Karta sieciowa do sieci lokalnej jest do niczego potrzeba, bo sieć lokalna juź nie istnieje, najchętniej bym ją wymontował ale nawet nie mam przy sobie śrubokręta.
To odkręć gwoździem !!!
Nie trza być unformatykiem aby z kompa wyrzucić karty sieciowe (czyli odkręcić 4 śrubki przy jednej karcie 3 w obudowie 1 przy karcie..)
Samo połączenie, modem i karta sieciowa jest w porządku, kiedy na tym samym komputerze odpalam Linuxa Internet działa bez problemu.
[/b]
Ewidentnie widać źe sytem skopany.!!(windows)
Zapytać by teź trza o co ten uzytkownik tak baprawdę pyta????
Pozdro..
Karta sieciowa do sieci lokalnej jest do niczego potrzeba, bo sieć lokalna juź nie istnieje, najchętniej bym ją wymontował ale nawet nie mam przy sobie śrubokręta.
Mysle sobie, źe mogą być jakieś konflikty w komputerze siedzą dwa identyczne karty sieciowe Realtek, ale chyba jednak nie bo Internet działał z tymi dwoma kartami.
Dopiero później ktoś włączył AD–Aware Se Personal
tj. program do usuwania i wykrywania spyware. Program pousuwał pliki które wykrył jako spyware i chyba właśnie wtedy Internet przestał działać.
Samo połączenie, modem i karta sieciowa jest w porządku, kiedy na tym samym komputerze odpalam Linuxa Internet działa bez problemu.
[/b]
Mysle sobie, źe mogą być jakieś konflikty w komputerze siedzą dwa identyczne karty sieciowe Realtek, ale chyba jednak nie bo Internet działał z tymi dwoma kartami.
Dopiero później ktoś włączył AD–Aware Se Personal
tj. program do usuwania i wykrywania spyware. Program pousuwał pliki które wykrył jako spyware i chyba właśnie wtedy Internet przestał działać.
[/b]
Połączenie lokalne 6 we Właściwości wygląda tak jak na załączniku, odłączyłem je bo sieć lokalna juź nie istnieje i jest do niczego potrzebne.
Połączenie bezpośrednie we Właściwości wygląda tak
jak na załączniku[/img]
jak na załączniku[/img]
Próbuje ale nie działa w panelu połąćzenia sieciowe są dwa połączenia
Połączenia lokalne 6 i Połączenia bezpośrednie. Połączenie lokalne 6 słuźyło do sieci lokalnej, połączenie bezpośrednie do Internetu
Połączenia lokalne 6 i Połączenia bezpośrednie. Połączenie lokalne 6 słuźyło do sieci lokalnej, połączenie bezpośrednie do Internetu
W takim razie zobacz we wlasciwosciach tego polaczenia jakie skaldniki masz zainstalowane. Powinien byc Klient sieci MS Networks, Udostepnianie plikowi drukarek (odznaczone, chyba ze udostepniasz cos przez internet), QOS, TCP/IP. Tak jak na malunku nizej.
Jesli czegos nie masz, kliknij Zainstaluj, wybierz co ma byc i dodaj.
Jesli czegos nie masz, kliknij Zainstaluj, wybierz co ma byc i dodaj.
Tego nie da się usunąć , w panelu Połączenia Sieciowe widać te połączenie ale nie da sie tego usunąć, wyłączyć teź się nie da.
Za duzo w tym poscie "chyba". Chyba to, chyba tamto. Laczysz sie z kims w LANie ?kamaz:w komputerze chyba ktoś usunął protokuł TCP/IP :P
Usun polaczenie sieciowe z brakujacymi skladnikami (TCP/IP), zrestartuj komputer a system sam przywroci wszystko co mu potrzebne. Pozniej wystarczy nowo utworzone polaczenie odpowiednio skonfigurowac, czyli przy DSLu ma byc chyba zaznaczone automatyczne pobieranie ustawien we wlasciwosciach TCP/IP.
:arrow: http://www.faq.trzebnica.net/cf_lan.php
Strona 1 / 1