Problem z podglądem obrazów

Mam taki oto problem przy próbie otworzenia grafiki: http://img102.imageshack.us/img102/9944/111fv2.jpg Zdjęcia są ok, bo np. w paincie można edytować, ustawić jako tło pulpitu też można bez problemu. Pamięci raczej nie brakuje bo mam 2,5GB, na dysku też jest wystarczająco dużo miejsca (ponad 20GB na partycji z fotkami). Proszę o wszelkie pomysły jak to rozwiązać. Pozdrawiam ps. dodam może jeszcze że mam Vistę Home Premium 32bity.

Odpowiedzi: 4

niestety nie pomogło :/
mogadisz
Dodano
01.12.2007 00:01:58
Wygląda jakbyś miał olbrzymią ilość zdjęć i system ma za mało pamięci zarówno fizycznej jak też stronicowanej [plik wymiany] do wyświetlenia miniatur tych plików. Spróbuj zwiększyć plik wymiany lub wyłącz buforowanie miniatur. Albo zastosuj obie te rzeczy łącznie.
Endrju
Dodano
27.11.2007 14:48:05
Chodzi o to, że jak chcę tylko przeglądać zdjęcia (w windowsowym podglądzie obrazów (Galeria Fotografii systemu windows) - jak na screenie powyżej) to pojawia się ten komunikat, ale jak klikam prawym i otwieram w paincie to fotka jest :/ tylko w tej galerii nie ma :(
mogadisz
Dodano
27.11.2007 11:47:29
piszesz, ze przy próbie otworzenia grafiki pojawia się komunikat, a za chwilkę, że mozesz edytować w Paincie [i wtedy pamięci nie brakuje???]. przecież bez otwarcia pliku w jakikolwiek sposób nie można go edytować. Więc sprawa najprawdopodobniej dotyczy otwarcia grafiki w jakimś konkretnym programie. I z nim jest zapewne problem. zajrzyj tez do podglądu zdarzeń i podaj treść komunikatu oraz sygnaturę błędu.
Endrju
Dodano
27.11.2007 08:17:24
mogadisz
Dodano:
26.11.2007 22:22:38
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1