Problem z pocztą – właśnie się znalazłam na czarnej liście
Mam problem z pocztą (outlook 2003 + XP)– nie mogę wysyłać poczty, bo właśnie znalazłam na czarnej liście. O co to chodzi i jak to odkręcić ???
Odpowiedzi: 15
IP jest inne ale komunikat w poczcie ten sam i ze starym IP
start–>programy–akcesoria–wiersz polecenia
i jak napiszesz ipconfig to dowiesz sie m.in. jaki masz ip a ipconfig /renew pozwoli uzyskac nowy ip
i jak napiszesz ipconfig to dowiesz sie m.in. jaki masz ip a ipconfig /renew pozwoli uzyskac nowy ip
Z prądu był wyłączony całą noc i nic to nie dało.
W wierszu polecenia to znaczy gdzie ???
W wierszu polecenia to znaczy gdzie ???
z pradu :) lub napisz w wierszu polecenia ipconfig /renew
Z sieci ???
lub co chyba prostsze wylacz modem i wlacz dostaniesz wtedy nowego IP
Wielkie dzięki, zadzwonię jutro do chello i zobaczymy. Dam znać.
AniaN:Juź to zrobiłam, nawet wlazłam na tą stonę z komunikatu ale nie bardzo wiem jak się z tej listy wypisać.
Po lewej masz Removal System –> kliknij. Upewnij się, źe numer IP wpisany w pole jest poprawny i kliknij przycisk Request Removal. Wybierz maila abuse@chello.pl. I wciśnij przycisk Send removal confirmation.
A jutro zadzwoń do swojego Chello, zapytaj o co się rozchodzi i powiedz co juź zrobiłaś.
Juź to zrobiłam, nawet wlazłam na tą stonę z komunikatu ale nie bardzo wiem jak się z tej listy wypisać.
Wszelkie reklamacje dotyczące odrzucenia przesyłki przez systemy WP, w sposób inny od wymienionych w tej polityce, prosimy przesyłać na adres postmaster@wp.pl
Sugeruję wysłać maila na podany adres z opisem komunikatu i prośbą o wyjaśnienie.
A w źyciu nigdy !!!
Rano normalnie korzystałam z poczty a teraz jestem na jakiejś czarnej liście ! Jedyne co , to wczoraj aktualizowałam ze strony MSOffice jakąś poprawkę do wiadomości–śmieci. Moźe to przez to się zepsuło ???
A poczta ze strony WP normalnie działa. A ja za chwilę chyba pogryzę komputer.
Rano normalnie korzystałam z poczty a teraz jestem na jakiejś czarnej liście ! Jedyne co , to wczoraj aktualizowałam ze strony MSOffice jakąś poprawkę do wiadomości–śmieci. Moźe to przez to się zepsuło ???
A poczta ze strony WP normalnie działa. A ja za chwilę chyba pogryzę komputer.
A wysyłałeś spam?
BTW: W zeszłym roku miałem dokładnie to samo – wtedy router nam padł i admin tymczasowo postawił serwer na Win98. Ktoś się pobawił i powysyłał spam z naszego IP. Potem nawet szanowna Telekompromitacja Polska wysłał do nas list, gdzieś nawet go jeszcze mam:)
BTW: W zeszłym roku miałem dokładnie to samo – wtedy router nam padł i admin tymczasowo postawił serwer na Win98. Ktoś się pobawił i powysyłał spam z naszego IP. Potem nawet szanowna Telekompromitacja Polska wysłał do nas list, gdzieś nawet go jeszcze mam:)
Więc tak:
rano wszystko było OK, a teraz wyskakuje komunikat, źe jestem na czarnej liście.
W ustawienia kontach przy testowaniu wychodzi: źe outlook nie moźe zalogować się do serwera poczty wychodzącej...
Wszystko to sprawdziłam i nic.
rano wszystko było OK, a teraz wyskakuje komunikat, źe jestem na czarnej liście.
W ustawienia kontach przy testowaniu wychodzi: źe outlook nie moźe zalogować się do serwera poczty wychodzącej...
Wszystko to sprawdziłam i nic.
AniaN:O co to chodzi
No właśnie .... Teź nie wiem. Ale moźe jak opiszesz dokładnie co się dzieje podczas wysyłania poczty – jakie komunikaty się pojawiają to spróbujemy coś zaradzić ;)
Proszę o pomoc !!!
Strona 1 / 1