problem z płytami CD

mam taki problem, źe z niektórych płyt nie mogę nic odtwarzać. mało tego nie mogę na taką płytę nawet wejść.

np. płyta z mp3, wkładam do napędu, wchodzę do "mój komputer" i chcę wejść na nią, klikam na ikone cd romu i nic się nie dzieje :? tak samo jest z płytą gdzie mam nagrany film, teź nie mogę na nią wejść.

jak wkładam płyte to pojawia się teź takie okno i tam system pyta co zrobić, czy odtworzyć w WMP, czy pokazać pliki czy teź nic nie robić. ale co bym nie wybrał to nic się nie dzieje. tzn. jak wybiorę źeby odtwarzał w WMP to się włacza program ale nic mi nie odtwarza :? nie wiem co mam zrobić. mam windows XP proffesional bez SP2 jakby to kogoś interesowało :wink:

Odpowiedzi: 9

R_Gilu:
no no ale z was fachowcy.

to nie od cd romu ani nie od płyt tylko coś od tego mega shitu jakim jest windows XP. inne płyty mi chodzą, audio czy np. gry.

skoro wiesz lepiej to po co głowę zawracasz?
Dostąłeś wskazówki co zrobić naleźy by pewne mozliwości wykluczyć lub potwierdzić, ale nie zrobiłes tego.
wiesz natomiast, źe jeźeli płyta A działa , a płyta B nie działa to winny jest system,a nie co innego.
Wiem juź do kogo się mam zgłosić w razie jakichś problemów ze sprzetem.
Pomocy to moze nie otrzymam, ale przynajmniej humor sobie poprawię.

PS.
Wszystko co powyźej odwołuję – własnie się dowiedziałem, źe system nie czyta ... zawartości lewych nośników.
Chyba jakąś petycję trzeba wystosować, bo przecieź to szczyt bezczelności ze strony MS.
Rebe
Dodano
05.05.2005 22:28:37
no no ale z was fachowcy.

to nie od cd romu ani nie od płyt tylko coś od tego mega shitu jakim jest windows XP. inne płyty mi chodzą, audio czy np. gry.
R_Gilu
Dodano
05.05.2005 22:14:33
Rebe chciał być pewny, źe jakiś .... się ucieszy.
Gdyby zaś taki ........ zamiast rozwaźać co, gdzie ,jak i dlaczego to by pewnie zauwaźył, źe tego typu literówki lub braki liter zdarzają się często w sytuacji gdy po "błędzie" ma być "polski" znak.
Co prawda niechlujstwo to straszne,ale mniej godne uwagi niź zajmowanie się nim miast głównym wątkiem tego tematu, w którym jeno powtórzyć po kimś niektórzy umieją.
Rebe
Dodano
05.05.2005 21:18:49
wiem.znam regulamin.a ty nie musisz nikomu zwracać niepotrzebnie uwagi. poprostu rebe chciał być pewny i nie napisał ani sprzętu ani spźętu.tylko tak zagdałem zeby bylo smiesznie.jak coś to rebe moźe sam mni skarcic a ty po co się udzielasz to nie wiem.
klonpiotr
Dodano
05.05.2005 20:37:53
Daruj sobie klonpiotr takie uwagi. Literowka sie kazdemu moze zdarzyc. Zas jezeli chcesz sie zwrocic z tym to bezposrednio do Rebe PMke
Ad@$
Dodano
05.05.2005 19:52:01
Rebe:

sprźetu
:lol: :lol: :lol:

moźe poprostu się płytki porysowały.za duźo błędów i cdrom nie nadąźa czytać.moźe teź być źe Twój cdromek jest juź za stary i nie wyrabia na płytkach,które były nagrywane dośc szybko.
klonpiotr
Dodano
05.05.2005 19:50:32
R_Gilu:
nie raczej nie. bo do niedawna miałem windows 98 i było OK

Być moźe – tyle, źe bez sprawdzenia to trochę tak jak z "wczoraj włączłem komputer normalnie, a dziś mi nie odpalił" :)
Rebe
Dodano
05.05.2005 15:43:35
nie raczej nie. bo do niedawna miałem windows 98 i było OK
R_Gilu
Dodano
05.05.2005 15:20:33
A sprawdzałeś te płyty w innym odtwarzaczu – najlepiej podpiętym do Twojego komputera, albo w Twoim odtwarzaczu w innym komputerze?

Temat zaś do sprźetu przenosze, bo na mego czuja to z czytnikiem/jakością nagrania jest problem, a nie z systemem.
Rebe
Dodano
05.05.2005 15:13:17
R_Gilu
Dodano:
05.05.2005 14:58:09
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1