problem z płytą główną
Mam płytę główną MS 6309. Dziś ją podłączałem. Podłączyłem wszystko, włączam, niby OK ale nie ma obrazu. Próbowałem na 3 kartach graficznych. Komputer się włącza ale nie ma obrazu. Co mam zrobić? Juź próbowałem zresetować BIOS (przestawiałem na kilka minut zworkę JBAT1 z pozycji 1–2 na 2–3) ale po tym teź nie działa. I nie wiem czy ta płyta jest uszkodzona czy ja coś źle podłączam? Ale co bym mógł źle podłączyć, źe nie ma obrazu? Zasilacz mam ATX 300W lub 330W, próbowałem na kartach gaficznych GeForce 2 GTS, GeForce 2 MMX 200 i na Matrox Mystique. Przy próbach podłączałem tylko karte graficzną i klawiature. Pamięc RAM na płycie jest sprawna 100% bo mam ją teraz na starej płycie (która teraz jest w kompie), karta graf. teź sprawna bo mam ją w kompie teź teraz. Nie wiem co jest popsute, moźe ogólnie ta płyta jest popsuta? Zaraz ją wyrzucę na śmietnik :( .[/url]
Odpowiedzi: 4
tak teź uczynię.
Takie przypadki tylko drogą eliminacji moźna rozwiązać, sprawdzić procesor na innej płycie na przykład będzie dobrym początkiem. Pamięć ram, grafike moźna wykluczyć skoro sprawdzałeś. Pozostaje tylko płyta i procesor.
nie procesor juź jest na tej płycie, którą podłączałem.
bo ja ją dostałem juź z prockiem. tylko ramy przekładam ze starej płyty.
myślisz, źe to moźe być coś od procesora? bo kiedyś jeszcze zanim ją zamontowałem wyjąłem ten procesor aby zobaczyć jak wygląda i jaki to jest, moźe przy wkładaniu go z powrotem i montowaniu wiatraka coś się stało? ale chyba nie. to jest płyta MSI 6309 z procesorem Intel Pentium III 1000mhz.
ludzie pomóźcie mi ją uruchomić, bo chcę pograć w Counter–Strike 1.6 a na 400mhz nie ma szans :shock:
bo ja ją dostałem juź z prockiem. tylko ramy przekładam ze starej płyty.
myślisz, źe to moźe być coś od procesora? bo kiedyś jeszcze zanim ją zamontowałem wyjąłem ten procesor aby zobaczyć jak wygląda i jaki to jest, moźe przy wkładaniu go z powrotem i montowaniu wiatraka coś się stało? ale chyba nie. to jest płyta MSI 6309 z procesorem Intel Pentium III 1000mhz.
ludzie pomóźcie mi ją uruchomić, bo chcę pograć w Counter–Strike 1.6 a na 400mhz nie ma szans :shock:
Procesor teź zmieniałeś?
Strona 1 / 1