PROBLEM Z PŁYTĄ GŁÓWNĄ

Siema!!

Miałem taki problem, ze podczas grania zniknal mi dzwiek przestal dzialalac internet a myszka sie blokowala i sama sie ruszala w dziwny sopsob przesuwajac sie punktowo w jednej lini czyli np z gory na dol co okolo 3 cm na monitorze i tak przez chwilke, zaczynala dzialac dopiero jak ja odlaczylem i podlaczylem ale to troszke meczace i przeszkadza mi. Dzwiek i neta naprawilem bo w plycie glownej cos musialem docisnac i dziala. No ale z myszka mam dalej taki problem. Nie wiem co jest tego przyczyna i jak go usunac. Prosze o pomoc.

Dzieki

Pozdro 

EDIT> Zapomnialem dodac ze za kazdym razem rownoczesnie z tym jak przestaje dzialac myszka komputer wydaje z siebie taki dzwiek jakby zostalo nacisniete zbyt wiele klawiszy napewno wiecie o co chodzi jak nie nacisnijcie kilka i sprawdzcie. Jeszcze raz prosze o pomoc. Czy moze byc to wina starej plyty glownej lub wyczerpujacej sie baterii w plycie glownej??? 

Odpowiedzi: 1

MercurY:

Czy moze byc to wina starej plyty glownej lub wyczerpujacej sie baterii w plycie glownej??? 

Nie. 

Seeker
Dodano
18.03.2007 23:34:11
  • MercurY 19.03.2007 15:15:52

<p>Siema!!</p><p>&nbsp;Wczoraj wszedlem na drugi profil w celu sprawdzenia czy tam dziala myszka. I ku mojemu zdziwieniu dzialala idealnie tak jak zawsze. Wiec postanowilem zagrac na tym progilu w Counter Strike bo na tamtym nie dalo arady z ta myszka. Nie bylo tam skrotu wiec go zrobilem. Wchodze do gry myszka jeszcze dziala. Lecz po jakiejs minucie grania tez przestala dzialac. Od tego momentu nie wiem juz dlaczego to nie dziala. Moze wymienic port od myszki czy cos??</p><p>&nbsp;</p><p>Pozro</p><p>Thx<br>&nbsp;</p>

• freezoid 19.03.2007 23:57:16

Tylko myszka ci zwalnia czy wszystko? Ja mialem podobne problemy tylko odstepy byly 10 sekundowe i bylo to spowodowane luznym molex'em od dysku twardego co powodowalo chwilowe odcinanie zasilania do niego :P<br>

• MercurY 20.03.2007 18:32:12

<p>Siema. no ja juz kilka razy sprawdzalem czy moze sie cos poluzowalo. Myszka przestaje dzialac cos tak jak u Ciebie tez na chwilke przestaje a potem dalej dziala. Wszystko sprawdzalem ale zrobie to jeszcze raz az do czasu jak zacznie dzialac. Ale najbardziej w tym zdziwilo mnie ze dzialala na drugim profilu do czasu wlaczenia csa ale moze tez tylko przerywalo&nbsp; delikatnie i nie widzialem bo tylko odczajalem allegro. A to co bylo u Ciebie rozwalone to mniej wiecej gdzie to sie znajduje ??&nbsp;</p><p>EDIT: No nie dziala dalej wszystkie kable odlaczylem jeszcze raz wyczyscilem podlaczylem dokladnie i dalej nie dziala. Przerywa tak samo jak u Ciebie tak jakby zanikalo cos jakby nie bylo polaczenia. Podlaczylem myszke do usb czyli napewno nie port myszki. Przerywa tak jakbym odlaczal mysze z portu i zaraz wlaczam tylko te 2 dwieki ze wylaczam i za 2 sekundy jakbym wkladal. No ni chuka nie mam pojecia co jest nie tak i ze to tylko myszka nie dziala i niewazne jak ja podlacze. Mysle ze wtedy cos innego nie powinno dzialac a nie akurat myszka. Przebolalbym jezeli by mikrofon padl no ale nie myszka bo nic nie moge zrobic wtedy. Od czego to mzoe byc napewno nie od systemu bo formata robilem. No porsze zapodawajcie pomysly i jakies teorie jak to naprawic kazdy pomysl jest dobry<br></p><p>&nbsp;</p><p>Thx</p><p>Pozdro&nbsp;</p>

• Endrju 21.03.2007 11:26:56

podstaw inną sprawną mysz i sprawdź co się dzieje

• MercurY 21.03.2007 11:43:55

<p>no nie wiem czy to cos da bo jezeli podlaczam myszke przez obydwa wejscia przez port myszki i usb i nie dziala zachowuje sie tak samo jakbym jak wlaczal i wylaczal co chwilke to nie wiem. Ta myszka dzialala idealnie na dwoch innych komputerach&nbsp; przez dlugi czas bez problemow. a wiec najwieksze prawdopodobienstwo ze padlo jakies polaczenie w plycie glownej tylko jak to naprawic. i myszka odlacza sie tylko podczas ruchu i tylko takiego szybszego jak powoli to sie nic nie dzieje. dziwne to troszke. Pomozcie jak mozecie&nbsp; i dawajacie pomysly.</p><p>Thx za pomoc</p><p>Pozdro<br>&nbsp;</p>

MercurY
Dodano:
18.03.2007 11:55:08
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1