Problem z płytą ECS K7S5A
hi mam kompa z płytą ECS K7S5A i procek AMD 1700 wszystko działało ok do czasu aź pwenego dnia sprzęt nie chciał się uruchomić (komputer się włącza ale tylko swiecą wwzystkie diody na obudowie :) ) po wstępnych oględzinach srodka zauwaźyłem źe z chipsetu zsówa się radiator, więc docisnołem go na swoje miejsce i znów było wwszystko w porządku do czasu. Komp działał przez kilka dni do teraz. Próby kolejnego dociśnięcia radiatora nie pomagają i nic nie działa tylko świecą się wszyskie diody :( Proszę o pomoc o ile da się coś z tym zrobić :roll:
Odpowiedzi: 8
Na szczescie ta płyta jest kichowata. Strasznie wadliwy model. Dlatego warto zebys kupił jakas inna płytę. tylko nie ECS. :wink:
Mechanicznie chipset raczej nie mógł zostać uszkodzony,ten SIS jest dosyć mocny :wink:
Ale bez dobrego styku chip mógł się przegrzać.
Nie naruszyłeś przy grzebaniu jakiegoś elementu (radiator proca,ramy) ?
Masz moźliwość wejścia do biosu ?
Ale bez dobrego styku chip mógł się przegrzać.
Nie naruszyłeś przy grzebaniu jakiegoś elementu (radiator proca,ramy) ?
Masz moźliwość wejścia do biosu ?
Ja bym stawial na to ze sie przegrzala plyta glowna i sie cos zawiesilo taka jakby blokada. N plycie LuckyStar (LX6...) takie cos mialem ale niestety po odblokowaniu pochodzil z 1h i znowu to samo. Niewiem dlaczego, w serwisie powiedzieli ze tak musi byc bo sie cos przegrzewa. Skonczylo sie na wymianie caley plyty glownej z reszta kompa :D. AA odblokowalem to przez restart biosa i malej zworki kolo niego. wystarczylo przesunac na off i z nowy na on i juz. O ile to cos pomagalo bo komp sie wlanczal ale na 1 h i dalej to samo.
Daj kompa do serwisu to zdiagnozują i sprawdzą i ewentualnie jak się da to naprawią jak nie wymiana płyty.
Kaźdy dobry serwis to robi.
Kaźdy dobry serwis to robi.
czyli jednym słowem mówiąc płytka do wymiany :( moźe da się to jakoś naprawić ??
Znacie moźe jakieś punkty serwisowe firmy ECS w polsce jeźeli w ogóle takie są :):)
Znacie moźe jakieś punkty serwisowe firmy ECS w polsce jeźeli w ogóle takie są :):)
I tę samą metodę stosując mogłes płytę "połamać".
hi radiator odchodzi od płyty głownej ale wcześniej przez ponowne jego doćiśnięcie komputer działał ???
Radiator odchodzi od chipa płyty głównej czy procesora czy moźe karty grafiki.
Moźliwe uszkodzenie płyty głównej lub uszkodzenie procesora,karty grafiki w wyniku przegrzania.
Moźliwe uszkodzenie płyty głównej lub uszkodzenie procesora,karty grafiki w wyniku przegrzania.
Strona 1 / 1