Problem z płytą ECS K7S5A

hi mam kompa z płytą ECS K7S5A i procek AMD 1700 wszystko działało ok do czasu aź pwenego dnia sprzęt nie chciał się uruchomić (komputer się włącza ale tylko swiecą wwzystkie diody na obudowie :) ) po wstępnych oględzinach srodka zauwaźyłem źe z chipsetu zsówa się radiator, więc docisnołem go na swoje miejsce i znów było wwszystko w porządku do czasu. Komp działał przez kilka dni do teraz. Próby kolejnego dociśnięcia radiatora nie pomagają i nic nie działa tylko świecą się wszyskie diody :( Proszę o pomoc o ile da się coś z tym zrobić :roll:

Odpowiedzi: 8

Na szczescie ta płyta jest kichowata. Strasznie wadliwy model. Dlatego warto zebys kupił jakas inna płytę. tylko nie ECS. :wink:
fidelio
Dodano
15.02.2005 17:05:44
Mechanicznie chipset raczej nie mógł zostać uszkodzony,ten SIS jest dosyć mocny :wink:
Ale bez dobrego styku chip mógł się przegrzać.
Nie naruszyłeś przy grzebaniu jakiegoś elementu (radiator proca,ramy) ?
Masz moźliwość wejścia do biosu ?
MarcinX
Dodano
13.02.2005 16:27:59
Ja bym stawial na to ze sie przegrzala plyta glowna i sie cos zawiesilo taka jakby blokada. N plycie LuckyStar (LX6...) takie cos mialem ale niestety po odblokowaniu pochodzil z 1h i znowu to samo. Niewiem dlaczego, w serwisie powiedzieli ze tak musi byc bo sie cos przegrzewa. Skonczylo sie na wymianie caley plyty glownej z reszta kompa :D. AA odblokowalem to przez restart biosa i malej zworki kolo niego. wystarczylo przesunac na off i z nowy na on i juz. O ile to cos pomagalo bo komp sie wlanczal ale na 1 h i dalej to samo.
Ukey
Dodano
13.02.2005 15:28:06
Daj kompa do serwisu to zdiagnozują i sprawdzą i ewentualnie jak się da to naprawią jak nie wymiana płyty.

Kaźdy dobry serwis to robi.
JNJN
Dodano
13.02.2005 14:12:11
czyli jednym słowem mówiąc płytka do wymiany :( moźe da się to jakoś naprawić ??
Znacie moźe jakieś punkty serwisowe firmy ECS w polsce jeźeli w ogóle takie są :):)
Bateria
Dodano
13.02.2005 13:53:54
I tę samą metodę stosując mogłes płytę "połamać".
Rebe
Dodano
13.02.2005 13:01:49
hi radiator odchodzi od płyty głownej ale wcześniej przez ponowne jego doćiśnięcie komputer działał ???
Bateria
Dodano
13.02.2005 12:53:04
Radiator odchodzi od chipa płyty głównej czy procesora czy moźe karty grafiki.

Moźliwe uszkodzenie płyty głównej lub uszkodzenie procesora,karty grafiki w wyniku przegrzania.
JNJN
Dodano
13.02.2005 12:14:59
Bateria
Dodano:
13.02.2005 11:47:11
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1