Problem z plikiem autoexec.nt

Mam problem z plikiem autoexec.nt Polega to na tym. źe podczas uruchamiania jest on usuwany z katalogi C:Windowssystem32. Wszystkie porady dotyczące z przekopiowania tego plików z katalogi c:Windows epair wykorystałem, oraz przeprowadziłem lifting systemu programem Mecaknik itp. Stale jest to samo, plik jest usuwany. Porada Microsoftu teź nie działa. :roll: Proszę o pomoc!!!

Odpowiedzi: 3

Po uruchomieniu * HijackThis v1.98.2 * pewien fragment wygladał tak:

O10 – Unknown file in Winsock LSP:c:windowssystem32lspak.dll
został złamany łańcuch Winsock. Plik lspak.dll nie daje się usunąć normalie, to on powoduje ten problem z łańcuchem. Uźyłem programu http//www.searchengines.pl/phpbb203/pliki/picasso/downloads/winsockfix.exe
i napraw go naprawiłem, potem moźna było spokojnie usunąć lspak.dll Oczywiście to trojan, którego wcześniej wykrył mks_vir 2004 on line. Po zastosowaniu tych zabiegów
wikkup
Dodano
27.09.2004 01:58:52
Porady MS nie znam, ale wiem, źe doskonale pomaga na to ustawienie atrybutu "read only" (o czym juź pisałem swego czasu).
Rebe
Dodano
26.09.2004 13:05:30
Kolego, jesli masz w dalszym ciagu problem z tym samym, nie zakladasz nowego tematu, lecz kontynuujesz w zalozonym uprzednio. OK ?

Odszukaj na dysku pliki WindUpdt.exe, WinKA.exe oraz Comm.dll bo to one moga powodowac taki problem. To jakis trojan. Beda w C:Program FilesWindUpdates ?
EL NINO
Dodano
26.09.2004 02:39:52
wikkup
Dodano:
26.09.2004 01:24:11
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1