Problem z plikiem autoexec.nt
Mam problem z plikiem autoexec.nt Polega to na tym. źe podczas uruchamiania jest on usuwany z katalogi C:Windowssystem32. Wszystkie porady dotyczące z przekopiowania tego plików z katalogi c:Windows
epair wykorystałem, oraz przeprowadziłem lifting systemu programem Mecaknik itp. Stale jest to samo, plik jest usuwany. Porada Microsoftu teź nie działa. :roll: Proszę o pomoc!!!
Odpowiedzi: 3
Po uruchomieniu * HijackThis v1.98.2 * pewien fragment wygladał tak:
O10 – Unknown file in Winsock LSP:c:windowssystem32lspak.dll
został złamany łańcuch Winsock. Plik lspak.dll nie daje się usunąć normalie, to on powoduje ten problem z łańcuchem. Uźyłem programu http//www.searchengines.pl/phpbb203/pliki/picasso/downloads/winsockfix.exe
i napraw go naprawiłem, potem moźna było spokojnie usunąć lspak.dll Oczywiście to trojan, którego wcześniej wykrył mks_vir 2004 on line. Po zastosowaniu tych zabiegów
został złamany łańcuch Winsock. Plik lspak.dll nie daje się usunąć normalie, to on powoduje ten problem z łańcuchem. Uźyłem programu http//www.searchengines.pl/phpbb203/pliki/picasso/downloads/winsockfix.exe
i napraw go naprawiłem, potem moźna było spokojnie usunąć lspak.dll Oczywiście to trojan, którego wcześniej wykrył mks_vir 2004 on line. Po zastosowaniu tych zabiegów
Porady MS nie znam, ale wiem, źe doskonale pomaga na to ustawienie atrybutu "read only" (o czym juź pisałem swego czasu).
Kolego, jesli masz w dalszym ciagu problem z tym samym, nie zakladasz nowego tematu, lecz kontynuujesz w zalozonym uprzednio. OK ?
Odszukaj na dysku pliki WindUpdt.exe, WinKA.exe oraz Comm.dll bo to one moga powodowac taki problem. To jakis trojan. Beda w C:Program FilesWindUpdates ?
Odszukaj na dysku pliki WindUpdt.exe, WinKA.exe oraz Comm.dll bo to one moga powodowac taki problem. To jakis trojan. Beda w C:Program FilesWindUpdates ?
Strona 1 / 1