Problem z plikeim boot.ini i ntldr pomocy

Niedawno zainstalowałem win xp na nowym dysku sata .
Na płycie mam raid sata.ogułem mam 3 dyski tw. na których systemy plików to ntfs oprucz –jednego dysku ide który system plików ma fat 32.

zainstalowałem win xp . po wyjęciu płyty instal i uruchomieniu systemu jeszcze raz pojawił sie problem z brakiem pliku ntldr. i nie mogłem odpalić win.

nie bawiąc sie długo skopiowałem potrzebne pliki za pomocą polecenia :
copy j:i386 tldr e:\r copy j:i386 tdetect.com e:
e to dysk systemowy a j to cdrom

co zaowocowało teraz pojawieniem sie napisu nieprawidłowego pliku boot.ini . podejrzewam źe którego i tak nie było .zakaźdym razem gdy instaluje win jest to samo .

więc pytanko.
co to moźe być za przyczyna i z kąd wziąść ten plik boot.ini do win xp prof. ???????? :?:

Odpowiedzi: 2

chciałbym wiedzieć jak moźna podstawić ten plik boot.ini tak zeby system go widział i nie ukazywało by mi sie to polecenie o jego braku. Sterowniki do sata są raczej dobre bo mam nową dyskietke dostarczoną do płyty głównej.

pomocy !!!!!!!!!!!!
Anonymous
Dodano
01.05.2004 20:11:16
Przyczyną jest nieprawidłowo zainstalowany lub wadliwy sterownik SATA – zakładam, źe drobiazgi w postaci "kabli" sprawdziłeś.
Pliku boot.ini się nie bierze – system go tworzy, a to źe nie potrafisz go zobaczyć to kwestia ustawień w opcjach widoku plików i folderów.
Rebe
Dodano
01.05.2004 19:42:52
Anonymous
Dodano:
01.05.2004 18:50:45
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1