Problem z PIV
Czy wie ktoś co zrobić aby win xp startował po wymianie wnętrzności.
Wymieniłem płytę, proc,pamięć a został tylko dysk z 3 partycjami. Pierwszą sformatowałem na systemową i problem jest tego rodzaju, źe system nie startuje. Pomaga włoźenie płyty z instalką XP. Wtedy przy starcie dostaję komunikat "naciśnij klawisz aby startować z cd" nic nie naciskam i system się boot`uje. Bez płyty ani rusz. W biosie jest OK.
Słyszałem źe problem moźe być w Pentium IV.
Pomocy!!!
Wymieniłem płytę, proc,pamięć a został tylko dysk z 3 partycjami. Pierwszą sformatowałem na systemową i problem jest tego rodzaju, źe system nie startuje. Pomaga włoźenie płyty z instalką XP. Wtedy przy starcie dostaję komunikat "naciśnij klawisz aby startować z cd" nic nie naciskam i system się boot`uje. Bez płyty ani rusz. W biosie jest OK.
Słyszałem źe problem moźe być w Pentium IV.
Pomocy!!!
Odpowiedzi: 2
Problem w tym,źe nie chcę ruszać 2 pozostałych partycji. A wtej chwili mam na pierwszej partycji zainstalowany xp i odpala pod warunkiem ,źe przy starcie jest w cd–romie płyta z jakimś systemem(moźe być nawet 98). Jak nie ma płyty to przetestuje urządzenia przy starcie i stoi. I nie ma komunikatu o braku systemu.
Nie kumam.
Jaki system został na dysku i jak sformatowałeś partycje systemową to jak ma komp odpalić.
Jak został XP gdzieś na partycji to zabotuj kompa z płyty XP i zaklep umowe F8 i opcja naprawy R istniejącej instalacji XP i moźe ruszy komp.
Po wymianie płyty głównej wskazane jest postawienie systemu na swieźo.
Zgraj dane z dysku,zdejmij partycje i załóź i sformatuj i wgraj system i będzie dobrze.
Jaki system został na dysku i jak sformatowałeś partycje systemową to jak ma komp odpalić.
Jak został XP gdzieś na partycji to zabotuj kompa z płyty XP i zaklep umowe F8 i opcja naprawy R istniejącej instalacji XP i moźe ruszy komp.
Po wymianie płyty głównej wskazane jest postawienie systemu na swieźo.
Zgraj dane z dysku,zdejmij partycje i załóź i sformatuj i wgraj system i będzie dobrze.
Strona 1 / 1